Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIĐENA U JAVNOSTI

Svijet može odahnuti: Kineska tenisačica koja je nestala je dobro i na sigurnom

Peng Shuai is seen having dinner with her coach and friends at a restaurant in this still image from a social media video, posted on November 20, 2021
Foto: HU XIJIN/TWITTER
1/3
21.11.2021.
u 22:00

Podsjetimo, ranije ovoga mjeseca 35-godišnja Shuai, jedna od najvećih kineskih sportskih zvijezda, napisala je na društvenim mrežama da ju je bivši zamjenik premijera Zhang Gaoli "natjerao na seks". Napisala je i da je s njim kasnije imala sporazumni odnos.

Kineska tenisačica Peng Shaui je sigurna i dobro je, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nakon što je Thomas Bach imao videopoziv s tenisačicom koja je nestala nakon što je optužila utjecajnog člana Komunističke partije Kine da ju je prisiljavao na spolni odnos.

U priopćenju MOO-a navodi se kako je predsjednik Bach više od pola sata razgovarao s Peng nakon njezine gotovo trotjedne javne odsutnosti. 

"Objasnila je da je sigurna i dobro, da živi u svom domu u Pekingu, ali bi htjela da se njezina privatnost poštuje u ovom trenutku", stoji u priopćenju MOO-a.

Peng Shuai is seen having dinner with her friends at a restaurant in this screen grab of a video in a Twitter post, acquired by Global Times Editor In Chief, Hu Xijin on November 20, 2021. Acquired on November 20, 2021. Hu Xijin/Twitter via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.?
Foto: HU XIJIN/TWITTER

"Zato sada radije provodi vrijeme s prijateljima i obitelji. Ipak, nastavit će se baviti tenisom, sportom koji toliko voli."

Podsjetimo, ranije ovoga mjeseca 35-godišnja Shuai, jedna od najvećih kineskih sportskih zvijezda, napisala je na društvenim mrežama da ju je bivši zamjenik premijera Zhang Gaoli "natjerao na seks". Napisala je i da je s njim kasnije imala sporazumni odnos.

Kineski online cenzori brzo su izbrisali objavu s platforme Weibo, uklonili sve inkriminirajuće dokaze o optužbama protiv utjecajnog člana kineske vlade, a Peng je od tada nestala. Ni Zhang ni kineska vlada nisu komentirali njezine navode.

Svjetska teniska zajednica izrazila je zabrinutost zbog situacije kineske tenisačice, a vodstvo WTA pozvalo je da se tvrdnje 35-godišnje tenisačice istraže "potpuno, pošteno, transparentno i bez cenzure".

Chinese tennis player Peng Shuai signs large-sized tennis balls at the opening ceremony of Fila Kids Junior Tennis Challenger Final in Beijing, China November 21, 2021, in this screen grab obtained from a social media video. TWITTER @QINGQINGPARIS via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Foto: via TWITTER @QINGQINGPARIS

Francuski ministar vanjskih poslova pozvao je kineske vlasti da razjasne cijelu situaciju, a Sjedinjene Države i Britanija također su pozvale Kinu da dostavi dokaze o njezinom stanju.

Međunarodne skupine za ljudska prava čak su pozvale na bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu u veljači zbog kineskog stanja ljudskih prava.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar zong
zong
09:59 22.11.2021.

Kako se samo na zapadu uvijek desi ova nepotrebna histerija kada su upitanju Kina, Rusija, Sirija ili bilo koja druga zemlja, nepovoljnoga režima za SAD a recimo kada se nekoj savezničkoj zemlji SAD-a, dokaže da su njihove službe raskomadali novinara kritičnoga za vlast, onda nikome ništa... Opet "američko međunarodno pravo"...

SI
sisavac
08:50 22.11.2021.

nitko nije tražio bojkotiranje engleskih klubova kad se saznalo da su organizirali kućne partije sa maloljetnicama. ni kad se saznalo da su neki nogometaši silovali maloljetnice, da su klubovi to htjeli zataškati... joe biden je puno puta javno ruke zavlačio ženama sve po svuda, studenticama, pa opet, lik je predsjednik... clinton lagao pod prisegom, i dalje je poštovana osoba... ajmo još malo licemjerja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije