Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ČEGA?

Što se događa s hrvatskim plivanjem? 'Odlazimo zbog netransparentnosti i samovolje'

Franko Grgić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
20.12.2019.
u 14:40

Nisam sretna što ste me zvali zbog ovoga. Cijeli život sam u plivanju i žao mi je što se događaju ovakve stvari. Odlazimo zbog netransparentnosti rada predsjednika Veselice i njegova soliranja, ali nećemo nestati iz plivanja – istaknula je bivša trenerica Sanje Jovanović

Kad su 25. srpnja ove godine Klara Šiljeg i Goran Leko postavljeni za izbornicu odnosno direktora hrvatske plivačke reprezentacije, činilo se da je napokon pronađeno trajnije rješenje. Oni su i imali mandat od četiri godine, ali sve je protekli vikend puklo na sjednici Skupštine Hrvatskog plivačkog saveza u Splitu. Nezadovoljni načinom na koji HPS vodi predsjednik Vladislav Veselica, odlučili su se povući. Razloge nam u Hrvatskom plivačkom savezu nisu rekli, pa smo ih potražili kod samih aktera.

Dobili tajnicu sa srednjom

– Odlazimo zbog apsolutno netransparentnog rada predsjednika Vladislava Veselice. Bilo je tu svega, novac se trošio na neke usputne stvari, što nije naš “kor-biznis”, mi smo inzistirali da u središtu interesa budu pripreme sportaša. Tražili smo da se u javnom natječaju za glavnog tajnika traži visoka stručna sprema, a dobili smo tajnicu sa srednjom (Ivanu Jerković - op. a.). Na Skupštini nije bilo izvještaja Nadzornog odbora... Veselica je molio Klaru i mene da preuzmemo ove dužnosti, ali u posljednjih mjesec dana suradnja je postala gotovo nemoguća. Od osam članova Izvršnog odbora četvero je otišlo, a i peti se sprema. Ne bih htio štetiti Hrvatskom plivačkom savezu i zato ću na ovome stati – kazao je Goran Leko, poznati plivački stručnjak i profesor plivanja na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu.

Dubrovčanki Klari Šiljeg, čini se, ova je situacija još je teže pala:

– Nisam sretna što ste me zvali zbog ovoga. Cijeli život sam u plivanju i žao mi je što se događaju ovakve stvari. Odlazimo zbog netransparentnosti rada predsjednika Veselice i njegova soliranja, ali nećemo nestati iz plivanja – istaknula je bivša trenerica Sanje Jovanović.

“Intenzivno informiranje”

Predsjednik Veselica ostavio je objašnjenje ove situacije Uredu HPS-a, jer “tako je dogovoreno”. Iako su se u svom priopćenju ovi iz Ureda pohvalili “intenzivnim informiranjem i komuniciranjem s javnošću”, ostaje činjenica da su se o odlasku Šiljeg i Leke očitovali s debelim zakašnjenjem (očito su to željeli zataškati) i to tek nakon što smo mi u Večernjem listu načeli tu temu.

“U svim segmentima težimo najboljem rješenju, a pojedine promjene dio su tog procesa. Tako je u Splitu 16. prosinca 2019. održana redovna godišnja sjednica Skupštine HPS-a. HPS ima, naime, praksu da sjednice svog krovnog tijela održava za vrijeme i u mjestu gdje se održava Prvenstvo Hrvatske u plivanju. Na sjednici se razgovaralo i o optimizaciji rada i funkcija te su neki od članova Izvršnog odbora dali neopozive ostavke na sve svoje funkcije u HPS-u”, stoji u odgovoru koji potpisuje Ured HPS-a.

A na naš upit tko će zamijeniti Šiljeg i Leku, ovako su odgovorili:

– HPS će u što kraćem roku pronaći najbolja moguća rješenja te nastaviti s promocijom i pripremama za razna natjecanja i predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

To je baš “intenzivno informiranje i komuniciranje s javnošću”, nema što...

Ključne riječi

Komentara 2

ČE
četverac
16:13 21.12.2019.

Razočarao me Veselica, očekivao sam puno više od njega. Nije na očevoj razini...

PR
prajdali100
17:43 20.12.2019.

Već godinama pišem da je naše plivanje čista katastrofa.Nema ga !!!! A napokon imamo sjajne uvjete ! I američki plivači dođu kod nas na završne pripreme i oduševe se. Problem je U NERADU !!! Ako ne znate onda učite od onih koji znaju I RADE ! Je li tako daleko otići u Budimpeštu i vidjeti u čemu je tajna mađarskih čudesnih rezultata ? ALI GOSPODA NEĆE DA RADE,NEĆE DA SE EDUCIRAJU,NEĆE NIŠTA.Zato ih sve treba potjerati i platiti vrhunske strane trenere da nas pokrenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije