Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNO DALJE!

Srebrni vatreni iz Rusije donio odluku, završava igračku karijeru

Moskva: Hrvatska rezultatom 2:1 poslala Engleze kući, u finalu ih čeka Francuska
Igor Kralj/PIXSELL
24.05.2023.
u 09:32

Nisam ovu odluku donio preko noći. Kad sam dolazio u Lokomotivu prije dvije i pol godine, planirao sam da ću se oprostiti ovoga ljeta. I stvari su mi se u životu, jedna za drugom, tako posložile i vrijeme je za prestanak igračke karijere, rekao je čovjek koji je upisao 26 nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac te član generacije vatrenih iz 2018. sa srebrom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji Josip Pivarić s 34 godine donio je odluku o završetku igračke karijere.

Posljednju će utakmicu Pivarić odigrati u posljednjem kolu HNL-a ovog petka kada njegova Lokomotiva gostuje u Varaždinu (18:00), a potom objesiti kopačke o klin.

"Nisam ovu odluku donio preko noći. Kad sam dolazio u Lokomotivu prije dvije i pol godine, planirao sam da ću se oprostiti ovoga ljeta. I stvari su mi se u životu, jedna za drugom, tako posložile i vrijeme je za prestanak igračke karijere. Iako sam i sad maksimalno posvećen obitelji, želim još više vremena provoditi u obiteljskom krugu i odlučio sam da je ovo pravi trenutak za rastanak s nogometnom loptom", rekao je Pivarić za Sportske novosti te dodao kako zasad nema planova o ostanku u nogometu.

Pivarić je u Dinamo došao 1999. godini s 10 godina, a kad je stigao u seniore, za prvu momčad odigrao je 174 utakmice. Iz zagrebačkog Dinama otišao je put kijevskog, gdje je proveo tri sezone i odigrao 49 utakmica.

VEZANI ČLANCI:

Prije dvije i pol godine vratio se u Hrvatsku i drugi je put odjenuo dres Lokomotive, prvi je put bio na posudbi iz Dinama od 2008. do 2012. godine. Za klub s Kajzerice ukupno je nastupio 138 puta te završava karijeru kao kapetan momčadi.

Pivarić je inače peti srebrni igrač s Mundijala 2018. koji je završio profesionalnu igračku karijeru nakon Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Ivana Strinića i Šime Vrsaljka. Za reprezentaciju Hrvatske skupio je 26 nastupa.

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
09:51 24.05.2023.

Triba je ostati još deset sezona i domoljubno izgarati na terenu za HNK Hrvatski Dragovoljac ili krenuti putevima Irskog spašenja poput mnogi i ponosno igrati za Glentoran FC.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije