Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNOW QUEEN TROPHY 2011.

Snježna kraljica štedi: Proračun 23,5 milijuna kuna, manje i nagrade

' 05.02.2010., Zagreb - Sljeme, Ante Kostelic sa skijaskom opremom sprema se na stazu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
22.12.2010.
u 12:37

Sljeme sedmi put dočekuje najbolje skijaše svijeta, 4. siječnja vozi se ženski noćni slalom, a 6. siječnja natjecat će se muškarci. I ove sezone nastavljen je pad najvažnije stavke - proračuna

Snježna kraljica ulazi u “zrele” godine, 4. i 6. siječnja proslavit će sedmi rođendan. Najprije će na noćnim utrkama slaviti nježniji spol (lani najgledanija utrka skijašica u Svjetskom kupu), a dva dana kasnije muškarci.

Pripreme su u punom jeku, tegljači voze tribine, topovi za snijeg rade punom parom, provjerava se rasvjeta na 380 reflektora, a prvi čovjek organizacije kuca o drvo...

– Neću zazivati vraga, do utrke je dva tjedna, a nikad nismo bili spremniji! – kaže Vedran Pavlek.

– Proračun smo u odnosu na lani smanjili sa 25,5 na 23,5 milijuna kuna, ali to nitko od gledatelja ili natjecatelja neće osjetiti na svojoj koži. Zbog recesije je smanjen i nagradni fond, sada je 120 tisuća eura. Isti je za utrku skijašica i za utrku skijaša, no ostaje pravilo da svi koji završe slalom dobivaju novac – dodaje Pavlek.

Najavljena južina neće stvarati veće probleme jer je na Crvenom spustu topovima napravljeno više od 60 centimetara snijega.

– Uh, jedva čekam da se spustim, da se mene pita, mogla bi utrka i danas početi – brusi se Ana Jelušić.

Osvojila je prve bodove ove sezone, a ima isti cilj kao i Natko Zrnčić Dim.

– Samo da mi je ući u drugu vožnju. Nije počela sezona kako sam namjeravao, ali sam u Val Gardeni osvojio prve bodove i pokazao da nisam baš zaboravio skijati. Siječanj nam je najvažniji mjesec, sve počinjemo u Zagrebu – dodaje Natko.

Ivica Kostelić, prva zvijezda zagrebačkog snježnog showa, priprema se u Daruvarskim toplicama.

– Samo neka navijači dođu, uz organizaciju koja je u svjetskom vrhu, oni su naš zaštitni znak – priča Ivek.

Na Trgu dan prije utrka sviraju Tony Cetinski odnosno Jinx i TBF, a za 100 kuna (150 za oba dana) navijači dobivaju “all inclusive” paket - klopu, prijevoz i zabavu. Nadamo se i prvog domaćeg pobjednika.

Humanitarna akcija Snježne kraljice

Snježna kraljica organizira humanitarnu akciju za pomoć Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te će u petak u Vip centru u Gajevoj prodavati potpisane karte za “svoju” utrku, a fanovi će se moći s njome družiti od 12 do 14 sati.

Dodajmo kako će utrke pratiti 500 novinara, prenosit će 22 TV postaje iz 19 zemalja, a organizatori žele premašiti brojku od 300 milijuna ljudi diljem svijeta koliko je lani uživo ili na snimkama pratilo zagrebačke utrke.

Ključne riječi

Komentara 6

ZJ
Zjako
11:00 23.12.2010.

Vidiš da se ima love za oprati, nema krize kod Mikija eto zakaj treba štedjeti .

KR
kreont
08:54 26.12.2010.

Najvažnije stavke - proračuna !!! bitno je da će roditelji puniti rupe u gradskom proračunu a siromasi i dalje prekapati po kantama. Nama to uopće ne treba jer ne možemo to ni imati.

SU
suzukijo
14:40 22.12.2010.

Bravo. Samo trošite pare od naroda! Narod je stoka i bolje da častite strane veleposlanike i vlasnike banaka nego da isplatite božićnice. SRAMOTA -ĐUBRAD.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije