Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNE SCENE

Slavni Francuz otkrio: Bio sam mrtav 12 minuta, slomili su mi pet rebara

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
18.10.2021.
u 13:26

"Slomili su mi pet rebara pritiskom. Bitno je da netko bude tu da vas zamijeni jer je to jako težak posao. Jako je bitno da pritisak bude snažan, nije bitno ako nekome polomite rebra. To je ključno, ne smete se bojati", naglasio je

Utakmica osmog kola Premiershipa između nogometaša Newcastlea i Tottenhama prekinuta je u 40. minuti zbog velike drame. Naime, navijaču domaće momčadi pozlilo je na tribinama, a sudac je poslao igrače da idu u svlačionicu.

Dvadesetak minuta kasnije, utakmica je nastavljena, a gosti su na kraju slavili rezultatom 3:2. Navijač je na nosilima iznesen s tribina.

Sve to je iz novinarske lože gledao David Ginola (54), Francuz koji je u karijeri igrao za Newcastle, a potom i Spurse, a koji je 2016. godine doživio srčani udar nakon utakmice. Bila je riječ o humanitarnom susretu.

"Važno je da prvi čovjek reagira koliko god je potrebno čekajući da se pojavi neko s defibrilatorom. Kirurg koji me je operirao rekao mi je: Ja ti nisam spasio život, život ti je spasio čovjek pokraj tebe koji te je oživljavao. Frederic Mendy i drugi naučili su kako pružiti prvu pomoć. Oživljavali su me 12 minuta. Ja sam bio mrtav 12 minuta. To je bitno, jer se u suprotnom ošteti mozak. Čak i ako vam poslije spase srce, s takvim oštećenjima mozga ne može se preživjeti", prisjetio se kao sukomentator za Sky Sport pa dodao:

"Slomili su mi pet rebara pritiskom. Bitno je da netko bude tu da vas zamijeni jer to je jako težak posao. Jako je bitno da pritisak bude snažan, nije bitno ako nekome polomite rebra. To je ključno, ne smijete se bojati", naglasio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije