Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARTING

Schumacher slavio u Florianopolisu

Michael Schumacher
Reuters
29.11.2009.
u 20:38

Njemački umirovljeni as iz Formule 1 Michael Schumacher (40 godina) ukupni je pobjednik dvodnevnog natjecanja u karting-utrkama održanog u brazilskom Florianopolisu.

Massa je tradicionalno, već petu godinu zaredom, organizator utrke "International Champion Challenge" u svojoj domovini u dobrotvorne svrhe. Nastupili su neki od aktualnih i bivših vozača Formule 1. Bilo je to prvo Massino natjecanje nakon teške i po život opasne nesreće koju je proživio 25. srpnja u Budimpešti.

Prvoga je dana natjecanja Schumacher bio pobjednik, a Massa treći, nakon što je u utrku startao 11. po redu. U nedjelju je Massa bio prvi, a Schumacher drugi. U ukupnom redoslijedu je Nijemac slavio pobjedu sa 42 boda, a Massa je drugi sa 6 bodova manje.

- Bilo je ovo sjajno natjecanje, kao u stara dobra vremena, s Felipeom i sa mnom na pobjedničkom postolju. Vrlo sam sretan i ponosan na njega - komentirao je Schumacher.

- Svjedočili smo sjajnom događaju, možda i najvažnijoj karting-utrci na svijetu. Pokazao sam i dokazao da sam natjecateljski moćan kao i prije nesreće. Zbog toga sam posebno sretan. Ako je netko i sumnjao u moj povratak, ovoga vikenda dobio je odgovor. Michael je na kraju bio malo brži od mene, ali ja sam jako zadovoljan - izjavio je 28-godišnji Massa, koji se sljedeće godine vraća natjecanjima u Formuli 1 u Ferrarijevoj momčadi, zajedno sa Španjolcem Fernandom Alonsom.

Schumacher: Tko zna hoću li se vratiti?    
Njemački bivši as u Formuli 1, 40-godišnji sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, nije odbacio mogućnost za povratak natjecanjima u Formuli 1 sljedeće sezone...

Ove se godine u minuloj sezoni već spominjao mogući Schumacherov povratak u momčadi Ferrarija nakon teške ozljede Brazilca Felipea Masse, ali ideja je propala nakon što su liječnici 40-godišnjem Nijemcu ustanovili ozljedu vrata koja bi po njega mogla imati dodatne negativne posljedice.

Nakon senzacionalnih navoda Daily Telegrapha kako bi sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher dogodine mogao voziti za Mercedes GP, oglasila se i glasnogovornica njemačkog vozača...

- Michaelov povratak u Formuli 1 je iznimno malo vjerojatan. Ali, u sportu nikad ne možete reći nikad - izjavila je Sabine Kehm.

Schumacher je ovoga vikenda nastupao na dvodnevnom humanitarnom natjecanju u karting-utrkama u brazilskom Florianopolisu, kojeg je organizirao upravo Felipe Massa.

Schumi je čak bio i ukupni pobjednik tog događaja, sa prvim mjestom u subotu i drugim u nedjelju, dok je Massa (treći i prvi) zauzeo drugo mjesto.

Njemački je vozač brazilskim novinarima ispričao da se u potpunosti oporavio od ozljede vrata. Na upit postoji li mogućnost za njegov povratak u Formulu 1 kao aktivnog vozača, samo je kratko i zagonentno odgovorio:

- Tko zna?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije