Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još neizvjesno

Iz Schumacherova tima demantirali da ga bude iz kome

Michael Schumacher
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.01.2014.
u 13:30

– Moram opet istaknuti da svaka vijest o Michaelovu zdravlju koja nije plasirana iz liječničkog tima ili njegova menadžmenta nije točna – rekla je glasnogovornica Kehm.

Točno prije mjesec dana Michael Schumacher doživio je nesreću na skijanju u francuskim Alpama i otad je u induciranoj komi. Gotovo dva tjedna bivši prvak u formuli 1 bio je u kritičnom stanju, a zatim su liječnici u Grenobleu izjavili da mu se stanje popravilo te kako je stabilno.

No, otad se nije puno toga promijenilo, a u međuvremenu Schumacher nije dobro reagirao na testove i stanje mu ipak nije bilo dovoljno stabilno za buđenje iz kome.

Stručnjaci iz cijelog svijeta zabrinuti su za Schumijevo stanje, neki čak tvrde da bi mogao vegetirati do kraja života. Proteklih dana osoblje iz bolnice u Grenobleu počelo je vježbati njegove udove kako mišići ne bi atrofirali.

No, francuski list L'Equipe danas piše da se mu stanje malo popravilo te kako su liječnici odlučili pokrenuti postupak postupnog buđenja iz kome. Njegov mozak počeo je pozitivno reagirati na promjene i uskoro bi trebao početi proces rehabilitacije.

L'Equipe navodi da i dalje treba biti oprezan u prognozama, a proces bi mogao trajati mjesecima. Ako sve i prođe u najboljem redu, oporavak bi mogao trajati godinama.

A ubrzo nakon što je ova vijest procurila u javnost, oglasila se Sabine Kehm, Schumacherova glasnogovornica.

– Moram opet istaknuti da svaka vijest o Michaelovu zdravlju koja nije plasirana iz liječničkog tima ili njegova menadžmenta nije točna te se može smatrati običnim nagađanjem. Ponavljam, ne želim komentirati takva nagađanja – rekla je Kehm.

>>Michael Schumacher mogao bi vegetirati do kraja života

>>Pogledajte paradu podrške Schumacheru na legendarnoj stazi

>>Nije dobro: Bit će pravo čudo ako Michael bude mogao hodati, govoriti...

Komentara 3

DO
domazl
10:43 29.01.2014.

Michael, sretno! Oporavi se uskoro i potpuno!

PO
portorico
11:48 29.01.2014.

E moj Schumi. Trebao si skijati lepo polako, kao Ivica, pa se ti nebi niš dogodilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije