Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mišković i Sinovčić

Saveznici Zdravka Mamić 
drže Udrugu prvoligaša

'14.07.2010., Kneza Borne 2, Zagreb - Hotel Sheraton. Skupstina Hrvatskog nogometnog saveza. Zdravko Mamic, Reno Sinovcic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.06.2013.
u 14:00

Mamić je Miškoviću prepustio Pokrivača, Tomečaka i Maleša, a od Sinovčića kupuje Pericu

Novi predsjednik Udruge prvoligaša je Damir Mišković, a novi dopredsjednik Reno Sinovčić. Mišković će na funkciji zamijeniti preminuloga Roberta Komena i ima mandat do kraja sljedeće sezone, a Sinovčić je uskočio umjesto Interova šefa Branka Laljka, odsad drugoligaša.

Mišković i Sinovčić izbor su baš prema Mamićevu ukusu (drugi dopredsjednik ostao je Josić iz Osijeka), samo da nitko iz Hajduka nije blizu vatri. Zna se kako je odnos Rijeke i Dinama od Miškovićeva dolaska iz suparništva prerastao u savezništvo pa je tako Mamić Rijeci bez ustručavanja u kratkom roku prepustio Alispahića, Pokrivača, Tomečaka i Maleša, dok s novim prijateljem Renom Sinovčićem upravo pregovara o transferu mladoga Perice u Maksimir.

Mišković (koji nije bio na inauguracijskoj sjednici) automatski postaje član Izvršnoga odbora HNS-a, u kojemu Hajduk nema nijednog predstavnika.

Mamić je paktiranjem sa Sinovčićem uspio i kupiti mir Davoru Šukeru, čijim radom u HNS-u R. Sinovčić nije bio zadovoljan. Sad će zadarski boss, barem privremeno, odložiti tešku artiljeriju...

Što donosi EU?

Od sezone 2014./2015. Udruga će predložiti HNS-u da samo jedan klub ispada iz Prve lige bez dodatnih kvalifikacija, u sljedećoj ispast će posljednjeplasirani klub, a pretposljednji će igrati kvalifikacije s drugoplasiranim drugoligašem.

Govoreći o perspektivi hrvatskog nogometa, posebno u financijskom smislu, i ulasku u Europsku uniju Sinovčić je kazao:

– Jedno je od pitanja kakva će biti pravila kad je riječ o igračima iz Europske unije. Hoće li se usklađivati pravila o tome koliko stranaca može igrati u klubovima? Pitanje je hoće li Uefa određivati pravila kao kad je bila riječ, primjerice, o prošeku. Preporuka Europske unije je da lokalna samouprava ne može financirati profesionalne klubove. To ne bi bio dobar model. U ovoj besparici lokalna samouprava mora pomoći klubovima – kazao je Sinovčić.

Pola lige u preoblikovanju

Što u Udruzi kažu o eventualnim privatnim investitorima koji su spremni uložiti u klubove?

– Na državnoj razini mora se donijeti zakon da svi klubovi kreću iz iste pozicije. Odnosno da svi klubovi budu ili udruge ili privatizirani. Pola lige je u procesu preoblikovanja, a pola su udruge. Udruge od lokalne samouprave dobivaju pomoć, sad je pitanje što će Europska unija o tome reći. Volpi je u Rijeci vlasnik, a Mamić u Dinamu predsjednik udruge. Nema razloga da kod nas ne dođu neki novi Volpiji ili Abramoviči. To je smjer u kojem razmišljamo. Mi još ne možemo razmišljati o velikim ulaganjima jer Dinamu treba 25 milijuna eura da uđe u Ligu prvaka, a Zadru 1,5 do 2 milijuna eura da ostane u ligi – objasnio je dopredsjednik Reno Sinovčić.

Povjerenik lige Josip Brezni dometnuo je kako Udruga neće odustati od prijedloga da joj se vrati dio novca od klađenja.

Sinovčić je dodao:

– Ja sam bio za to da se Zadar izdvoji iz listića kladionica. A ako je već to zlo unutar nogometa, neka nam plate jer ja sada moram štititi interese Udruge.

>> Damir Mišković predsjednik Udruge prvoligaša

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije