Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na treningu suparnika

Rusi se pribojavaju: Ne znamo možemo li zaustaviti Bogdanovića i Šarića

Aleksej Šved
FIBA
10.09.2017.
u 10:55

Na velikim natjecanjima, posljednji puta dobro smo igrali 2012. na OI u Londonu i zato želimo pokazati svima da se možemo vratiti, ističe Šved.

Večer prije eliminacijske utakmice protiv Hrvatske, posjetili smo trening ruske reprezentacije i nakratko porazgovarali s izbornikom Sergejem Bazarevičem (52) i prvom ruskom violinom Aleksejem Švedom (28, 198 cm).

S obzirom da ih nije bilo niti na posljednjem Svjetskom prvenstvu niti na Olimpijskim igrama i da su na dva posljednja Prvenstva Europe prošli kao bosi po trnju (2015. bili su 17., a 2013. čak 21.), Rusi dodatno motivirani ulaze u utakmicu s Hrvatskom.

- Na velikim natjecanjima, posljednji puta dobro smo igrali 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu i zato želimo pokazati svima da se možemo vratiti, a želimo i samima sebi pokazati da možemo igrati dobru košarku - kazao je Šved i dodao:

- Hrvatska ima dvojicu vođa, Šarića i Bogdanovića, ali i par veterana od preko 30 godina koji igraju u europskim klubovima visoke razine.

Kako zaustaviti Šveda? To se pitaju svi izbornici koji se nađu nasuprot Rusima.

- Ja vam to ne moram reći, ali ću vam reći da u svakoj utakmici pokušavam dati svoj maksimum i pomoći svojoj reprezentaciji da opet osvoji medalju. To je ono što želim.

Takvo što priželjkuje i izbornik Sergej Bazarevič (52), kojeg se Stojko Vranković i Dino Rađa, dvojica stožernih ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza, jako dobro sjećaju iz igračkih dana. Uostalom, Bazarevičeva Rusija dvaput je pobijedila Hrvatsku u polufinalima velikih natjecanja. U polufinalu Eurobasketa 1993. te u polufinalu Svjetskog prvenstva 1994.

Kada smo mu to spomenuli, nekad okretni ruski branič, samo se nasmiješio, a onda nas podsjetio i na ovo:

- Ne zaboravite polufinale Olimpijskih igara u Barceloni. Ja sam tada igrao za ZND i tada ste vi pobijedili i to je za nas bilo prilično veliko razočarenje.

Bazarevič i ovaj put očekuje veliku bitku s Hrvatima.

- Imate igrače koji sjajno završavaju najvažnije napade, ali i vrlo iskusne igrače koji znaju igrati. Kolega Petrović sjajno koristi jake individualce.

Ako se Hrvati pitaju kako zaustaviti Šveda, Rusi zacijelo mozgaju kako zaustaviti prvog hrvatskog strijelca:

- Ne znam kako zaustaviti Bogdanovića, ali mu svakako moramo otežati postizanje koševa. No, ne smijemo zaboraviti niti ostale kao što su Simon, Ukić, Tomas... Ono što kod vas nije uobičajeno jest da imate krilnog-centra, a to je Šarić, koji kreira. Obično to čine braniči, no ovaj momak ima cijeli paket košarkaških vještina - zaključio je Bazarevič.

Komentara 3

MI
milimir
16:10 11.09.2017.

Vise se ne pribojavaju :)

Avatar Diavolo
Diavolo
12:53 10.09.2017.

Bit ce jako jako tesko veceras protiv Rusa.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije