Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

Petrović uoči dvoboja s Rusima: Možemo krenuti u bitku!

Hrvatski košarkaši
Foto: fiba.com
1/9
09.09.2017.
u 13:21

Treba utakmicu čitati na vrijeme, jer svaka utakmica takvog tipa može donijeti nešto što u startu ne očekujete - kaže hrvatski izbornik

Hrvatska košarkaška reprezentacija će u nedjelju, od 20.30 sati, u Istanbulu igrati utakmicu osmine finala Eurobasketa protiv Rusije, a iz našeg tabora uoči tog dvoboja poručuju da su spremni za borbu i da vjeruju u plasman među osam najboljih momčadi na Europskom prvenstvu.

- Mislim da smo igrački u solidnom stanju i da smo spremni. Možemo krenuti u bitku. Reprezentacija Hrvatske je spremna - izjavio je uoči dvoboja s Rusima, izbornik naše reprezentacije Aleksandar Petrović.

- Znaju se njihove jake strane. Imaju tri-četiri stvari na koje moramo obratiti pažnju. Međutim, treba utakmicu čitati na vrijeme, jer svaka utakmica takvog tipa može donijeti nešto što u startu ne očekujete, da iskoči sasvim netko drugi i da morate reagirati na drugoj strani. Moramo biti maksimalno koncentrirani, spremni na sve moguće opcije - upozorio je izbornik.

Iskusni hrvatski centar Luka Žorić proveo je u Istanbulu dvije godine igračke karijere u dresu Fenerbahčea, a u istom je gradu imao i reprezentativni debi na velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu 2010. godine, kad je Hrvatska u osmini finala poražena od Srbije u neizvjesnoj završnici.

- Nadam se da će ovoga puta ishod biti drugačiji. Sad kad gledam s odmakom, mislim da samo u uvodnoj skupini napravili sve što smo trebali. Utakmicom protiv Rusije počinje novi turnir. Mislim da smo spremni i sigurno ćemo dati sve od sebe. Ako ne bude nešto nepredviđeno, mislim da bismo trebali dobiti tu utakmicu i plasirati se u četvrtfinale - rekao je 32-godišnji centar Cibone.

- Rusija je odlično posložena momčad, imaju spoj unutarnje i vanjske linije sa Švedom i Mozgovim. Mozgov je već dugogodišnji NBA igrač, ali nećemo se dati i nadam se da ćemo na kraju izaći kao pobjednici - zaključio je Žorić.

Ovo je drugi Eurobasket na kojem nokaut-faza natjecanja počinje već od osmine finala. Na prošlom natjecanju, održanom prije dvije godine, na kojem je i Hrvatska bila jedan od domaćina u skupnoj fazi, osmina finala je bila prepreka na kojoj je Hrvatska zapela, doživjevši uvjerljiv poraz u francuskom Lilleu od Češke (59:80).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije