Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sučić, Stanišić i Pašalić

Rođeni u Austriji i Njemačkoj i tamo su uspjeli, ali poručuju: Izabrali smo Hrvatsku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
23.08.2021.
u 18:28

"Poseban je osjećaj obući dres s crveno-bijelom šahovnicom i veselim se i dalje predstavljati Hrvatsku", izjavio je Sučić, koji se trenutno nalazi i na pretpozivu izbornik A reprezentacije, Zlatka Dalića.

Na popisu izbornika mlade reprezentacije, Igora Bišćana, za novi kvalifikacijski ciklus nalaze se i tri nogometaša rođena i odrasla u inozemstvu - Luka Sučić, Josip Stanišić i Marco Pašalić.

Ofenzivni vezni Red Bull Salzburga, Luka Sučić, već ima 17 nastupa za mlade hrvatske selekcije, a bio je i među kandidatima za U-21 reprezentaciju uoči završnice Europskog prvenstva, koje je propustio zbog ozljede. Sučić je prvi puta nastupio za hrvatsku U-15 reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Austrije, zemlje u kojoj je rođen i odrastao.

"Poseban je osjećaj obući dres s crveno-bijelom šahovnicom i veselim se i dalje predstavljati Hrvatsku", izjavio je Sučić, koji se trenutno nalazi i na pretpozivu izbornik A reprezentacije, Zlatka Dalića.

Branič Josip Stanišić rođen je 2. travnja 2000. godine u Münchenu, gdje je ove sezone zaigrao za prvu momčad bavarskog velikana Bayerna. Nastupao je za njemačku U-19 reprezentaciju u dvije prijateljske utakmice, ali odabrao je igrati za zemlju svojih roditelja:

"Jako sam sretan zbog poziva za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Čast mi je što mogu nositi dres Hrvatske", izjavio je Stanišić.

Pažnju hrvatske javnosti ovog je ljeta privukao i Marco Pašalić, napadač Borussije Dortmund. Pašalić je rođen 14. rujna 2000. godine u Karlsruheu, a do sada je nastupio u dvije prijateljske utakmice za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

"Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom, a na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću", izjavio je Pašalić.

Talentirani trojac iz dijaspore potvrda je kvalitetnog rada nogometnog sektora Hrvatskog nogometnog saveza, poručuje predsjednik HNS-a Marijan Kustić:

"Svjesni smo da u dijaspori leži veliki potencijal, a mladići poput Sučića, Stanišića i Pašalića svojim odlukama da igraju za Hrvatsku pokazuju koliko je jaka privrženost naših obitelji u inozemstvu hrvatskoj reprezentaciji. Dovođenjem Stipe Pletikose za tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije željeli smo upravo dodatno ojačati ovaj segment djelovanja jer smo mala zemlja i moramo uspješno pronaći svakog talenta, bio on u Hrvatskoj ili inozemstvu."

Novoimenovani tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa, već je obavio razgovore sa Sučićem i Stanišićem, a ovoga će se tjedna susresti i s Pašalićem:

"Izuzetno me veseli što su Sučić, Stanišić i Pašalić odabrali predstavljati Hrvatsku. Imamo odgovornost i dalje razvijati našu skautsku mrežu i njegovati kvalitetnu komunikaciju s dečkima koji su potencijali za hrvatske selekcije, kao i organizirati što više aktivnosti na kojima ih možemo izbliza vidjeti, kao što je Memorijal hrvatskih branitelja u Vukovaru".

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

Komentara 5

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
20:09 23.08.2021.

Stanisic nam nasusno treba , desni bocni a kad prcitao M. Pasalic u Borussiji , mislio sam da je Mario zsmijenio Atalantu , jedino ce dijaspora ostat Hrvatska , u domovini ce jugooud.a ugasit svaki oblik nacionalne svijesti , uz pomoc nevdadinog sorosevog sektora i mefija tipa RTL i Index

Avatar Agramer000
Agramer000
21:51 23.08.2021.

🇭🇷🇭🇷🇭🇷Diglo se jato gorskih ptica, diglo se jato sokolova Nježno ih Mati pogledom prati, nježno im govori Sinovi moji uzdanice moje čuva vas majka sokolova Nad vama bdije Hrvatska Mati neda vas nikome Hrvatska Mati me rodila, Hrvatska zemlja odhranilala Hrvat sam bio i hrvat ću biti, živjela Hrvatska Sinovi moji uzdanice moje čuva vas majka sokolova Nad vama bdije Hrvatska Mati, neda vas nikome Nad vama bdije Hrvatska Mati, neda vas nikome Diglo se jato gorskih ptica diglo se jato sokolova Letite djeco Domovini Mati, letite slobodno Nad vama bdije Hrvatska Mati, neda vas nikome🇭🇷🇭🇷🇭🇷

CR
CRHrvat
09:35 24.08.2021.

I trebaju igrati za HR....bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije