Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA POPIS

Njemački mediji se raspisali: Hrvati nam odvode velikog talenta, a naš izbornik ga želi

Bundesliga - Borussia Moenchengladbach v Bayern Munich
Wolfgang Rattay/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.08.2021.
u 18:03

""Hoće li Njemački nogometni savez od Hrvatske izgubiti talenta? Mladić Bayerna Josip Stanišić u sastavu je za nadolazeće U21 međunarodne utakmice viceprvaka svijeta."

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis 24 igrača za dvije rujanske kvalifikacijske utakmice za U-21 Europsko prvenstvo 2023.

Na njegovom su popisu tri mlada hrvatska nogometaša koja su rođena i odrasla u inozemstvu - Luka Sučić (RB Salzburg), Marco Pašalić (Borussia Dortmund) i Josip Stanišić (Bayern).

A njemački mediji nakon Bišćanove objave raspisali su se o Josipu Stanišiću, velikoj nadi Bayerna. Navode da je hrvatski stožer odmah reagirao jer bi ga u mladoj reprezentaciji rado vidjeli i Nijemci.

"Hoće li Njemački nogometni savez od Hrvatske izgubiti talenta? Mladić Bayerna Josip Stanišić u sastavu je za nadolazeće U21 međunarodne utakmice viceprvaka svijeta. Ovaj 21-godišnjak, koji je ove sezone odigrao dvije od tri natjecateljske utakmice u Münchenu u odsutnosti Benjamina Pavarda, pozvan je za utakmice mlade hrvatske reprezentacije protiv Azerbajdžana i Finske u nadolazećoj međunarodnoj stanci. Na popisu ga želi i izbornik njemačke U21 reprezentacije Stefan Kuntz", navodi portal Sportbuzzer.

Stanišić je rođen u Njemačkoj, a roditelji su mu Hrvati te može igrati za hrvatsku i njemačku reprezentaciju. Nijemci napominju da je dva puta igrao za njihovu U19 reprezentaciju, ali da to ništa ne znači i može igrati za Hrvatsku.

Sportbuzzer prenosi i izjavu trenera Bayerna Juliana Nagelsmanna o ovoj temi.

- Lijepo je da ga Stefan Kuntz želi imati u svojoj U-21 momčadi i može ga pokušati pridobiti, ali na kraju je odluka na igraču i njegovoj obitelji. Tu je jako puno emocija. On je dovoljno star da može samostalno odlučivati - 'oprao je ruke' Nagelsmann.

Nijemci pišu da je na hrvatskom popisu i 20-godišnji Marco Pašalić koji najviše igra za drugu momčad Borussije Dortmund, ali kuca i na vrata A sastava. Napominju i da je Pašalić koji je rođen u Karlsruheu za razliku od Stanišića već igrao za mlađe hrvatske uzraste.

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar horuk
horuk
18:28 23.08.2021.

Ako si Hrvat onda nema vece casti nego igrati za Hrvatsku. To je high end, nema nista iznad. To nije stvar novca. Ako se kao takav odlucis za stranu repku onda jer si zeljan neke slave sa ljudima koji zastupaju tudju zemlju. Nije to to i nikada nece biti. Bolje zastupati malu zemlju koja je dom tvojih predaka nego biti legionar i navodno dio neke "velike repke" neke velike zemlje koja uopce nema svoje sportase nego ih mora sastavljati od stranaca. Biraj plemenito ili umjetno!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:18 23.08.2021.

Ja stalno govorim kako se divim tom hrvatskom ponosu i žaru skojom ginu za svoju domovinu

Avatar Agramer000
Agramer000
21:52 23.08.2021.

Diglo se jato gorskih ptica, diglo se jato sokolova Nježno ih Mati pogledom prati, nježno im govori Sinovi moji uzdanice moje čuva vas majka sokolova Nad vama bdije Hrvatska Mati neda vas nikome Hrvatska Mati me rodila, Hrvatska zemlja odhranilala Hrvat sam bio i hrvat ću biti, živjela Hrvatska Sinovi moji uzdanice moje čuva vas majka sokolova Nad vama bdije Hrvatska Mati, neda vas nikome Nad vama bdije Hrvatska Mati, neda vas nikome Diglo se jato gorskih ptica diglo se jato sokolova Letite djeco Domovini Mati, letite slobodno Nad vama bdije Hrvatska Mati, neda vas nikome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije