Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MIAMI

Roddick lako preko Almagra

Andy Roddick
AFP
01.04.2010.
u 08:32

Za samo osamdeset minuta američki se tenisač Andy Roddick plasirao u polufinale ATP turnira u Miamiju, iz Masters serije 1000.

Toliko mu je vremena trebalo da pobijedi španjolskog tenisača Nicolasa Almagra 6-3, 6-3 u njihovom prvom međusobnom meču u karijeri. Roddick tako nastavlja dobru seriju rezultata na američkoj turneji, jer je, podsjetimo, igrao finale na prošlom turniru u Indian Wellsu gdje je poražen od Hrvata Ivan Ljubičića.

Dan ranije se u Miamiju Roddick mučio s Benjaminom Beckerom, ali je daleko kvalitetniji tenis pokazao protiv jačeg suparnika, 38. na svijetu Almagra. Jedine neugodnosti je Roddick imao u prvom svom servis gemu drugog seta kada je spašavao, i spasio, dvije break lopte. Jedine Almagrove u meču.

Španjolcu je, pak, uzeo tri puta početni udarac. U prvom setu za vodstvo 2-0, a u drugom prvo kod 2-2, a potom i kod 5-3 čime je zaključio meč.

Recimo da je Almagro osvojio samo devet od 27 poena pri drugom servisu.

Španjolac Rafael Nadal pobijedio je 10. tenisača svijeta, Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6-3, 6-2 u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju. U polufinalu ga očekuje Amerikanac Andy Roddick.

Nadal je do prvog breaka u meču protiv Tsonge stigao u sedmom gemu prvog seta. Do kraja meča prikupio je četiri breaka, po dva u svakom setu, dok Tsonga nije iskoristio niti jednu od 8 break lopti. U oba seta imao ih je četiri...

- Dobro sam igrao, i sami znate kako Tsonga dobro servira. No, mislim da sam danas i ja dobro servirao. Roddick? Odličan igrač, morat ću se koncentrirati na svoju igru i biti agresivan na reternu – izjavio je Nadal, nakon što je sredio Tsongu peti puta u šestom dvoboju. Tsonga je jedinu pobjedu ostvario u polufinalu Australian Opena 2008. godine, ali, sa stilom. Tada je Nadalu prepustio samo sedam gemova u tri seta.

Ovoga puta je dominirao Nadal, koji je dvoboj s francuskim tenisačem okončao za točno 90 minuta igre.

Ranije je Andy Roddick za 80 minuta igre pobijedio Španjolca Nicolasa Almagra 6-3, 6-3. Nadal protiv Roddicka, pobjednika u Miamiju 2004. godine, ima 5-2 u karijeri.

U četvrtak četvrtfinala igraju Söderling - Južnij i Verdasco - Berdych.

ATP Miami, četvrtfinale:
Nadal (4) – Tsonga (8) 6-3, 6-2
Roddick (6) – Almagro 6-3, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije