Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paraolimpijske igre

Puljanka Mikela Ristoski osvojila zlatnu medalju u Riju

Mikela Ristoski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.09.2016.
u 17:01

Stolnotenisačice Hrvatske (Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić) plasirale su se u ekipno finale nakon što su u polufinalu pobijedile Južnu Koreju s 2:0. U finalu će, u petak s početkom u 21.30 sati, igrati protiv opasnih Kineskinja

Puljanka Mikela Ristoski (26) osvojila je zlatnu medalju u dalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Vodila je veliku borbu sa svjetskom rekorderkom, Poljakinjom Karolinom Kucharczyk.

Na kraju je naša atletičarka pobijedila sa skokom 5,79 metara, što joj je osobni rekord, dok je Poljakinja bila druga sa 5,55 metara. Ovo je druga zlatna medalja za Hrvatsku na Igrama.

Mikela je prije četiri godine u Londonu bila treća u dalju. Na posljednja dva velika natjecanja, svjetskom prvenstvu u Dohi i Europskom prvenstvu u Grossetu, bila je druga u dalju. Inače je aktualna svjetska rekorderka u troskoku, a te discipline, nažalost, nema u programu Igara.

Hrvatska je osvojila i petu medalju. Stolnotenisačice Hrvatske (Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić) plasirale su se u ekipno finale nakon što su u polufinalu pobijedile Južnu Koreju s 2:0. U finalu će, u petak s početkom u 21.30 sati, igrati protiv opasnih Kineskinja.

Odličja za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru su, osim Mikele Ristoski, osvajali još stolnotenisačica Sandra Paović (zlato), Zoran Talić (srebro) u skoku u dalj te Velimir Šandor (bronca) u bacanju diska.

Hrvatska sada ukupno ima 18 paraolimpijskih odličja u povijesti.

Komentara 5

KR
kruti91
17:02 15.09.2016.

BRAVO!!!!

KO
korisnicc
17:19 15.09.2016.

Bravo!

LE
LeonardS
17:20 15.09.2016.

Bravo , zahtijeva se od gradonaćelnika Pule da zlatnu olimpijku adekvatno nagradi kao što je nagradio i vaterpolistu, ionako su novci iz đepa poreznih obveznika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije