Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI PARAOLIMPIJCI

Srebrni Talić i brončani Šandor vratili se iz Rija u Hrvatsku

Paraolimpijci
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/18
13.09.2016.
u 23:00

Zoran Talić je član zagrebačkog AKOSI Agrama, a u Riju je skokom od 7,12 osvojio srebrno odličje u skoku u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama. Time je 26-godišnji Talić ponovio uspjeh s POI u Londonu.

Rodbina, prijatelji, predstavnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO), zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi uglednici dočekali su u utorak navečer u Zračnoj luci Zagreb prvu skupinu naših paraolimpijaca koji su nastupili na 15. POI u Rio de Janeiru.

Paraolimpijce su predvodili osvajači odličja, srebrni u skoku u dalj Zoran Talić i brončani bacač diska Velimir Šandor, a s njima su doputovali još bacačica koplja Milka Milinković, bacač kugle Miljenko Vučić te judašica Lucija Brešković, u pratnji trenera Gorana Grda, Ivana Čengića i Boška Rozge

Zoran Talić je član zagrebačkog AKOSI Agrama, a u Riju je  skokom od 7,12 osvojio srebrno odličje u skoku u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama. Time je 26-godišnji Talić ponovio uspjeh s POI u Londonu. 

U svom prvom nastupu na paraolimpijskim igrama Velimir Šandor, koji je nakon prometne nesreće prije desetak godina završio u kolicima, osvojio je broncu bacivši disk 18,24 metara što je i najveći uspjeh 30-godišnjeg člana AKOSI Uspona iz Velike Gorice.

Sretna nakon povratka iz Brazila bila je i naša najstarija paraolimpijka Milka Milinković (61) koja je u bacanju koplja osvojila deseto mjesto. Igre u Riju bile su desete na kojima je nastupila. Na POI je debitirala u Heidelbergu 1972. godine, a u Barceloni 1992. svojim kopljem osvojila i prvo hrvatsko odličje na paraolimpijskim igrama.

Razlog za sreću ima i 34-godišnji Ogulinac Miljenko Vučić koji je na svojim prvim paraolimpijskim igrama osvojio šesto mjesto u bacanju kugle u konkurenciji slabovidnih sportaša bacivši kuglu do osobnog rekorda od 15,07 metara.

I mlada judašica iz Kaštela Lucija Brešković (21) imala je u Riju premijeru na paraolimpijskim igrama. Ona je u kategoriji slabovidnih do 70 kg izgubila brončano odličje nakon što ju je u odlučujućoj borbi pobijedila paraolimpijska pobjednica iz Pekinga Naomi Soazo iz Venezuele. Luciju je prva hrvatska judašica koja je nastupila na paraolimpijskim igarama, a njezini još bolji rezultati mogu se očekivati već na sljedećim paraolimpijskim igrama koje će se za četiri godine održati u Tokiju.

Komentara 2

VE
vecernji5
07:55 14.09.2016.

Svaka im čast!

Avatar Cat
Cat
09:08 14.09.2016.

Svaka čast našim paraolimpijcima, opet ste nas učinili ponosnima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije