Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO PROIGRAO

Prošao je kalvariju, igrao treću ligu, a sada zabija za Dinamo!

Bruno Petković
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
22.10.2018.
u 08:25

Devet klubova promijenio je Petković u sedam godina profesionalne karijere. Igrao je u Serie A, B, C te od ovog ljeta u Dinamu

Dinamo je prošao i preko Pule, primarni cilj da uzme sva tri boda ostvario je i sad može mirno put Trnave. Iako su plavi promašili mnogo prilika, a i domaćinima su dopustili previše ulazaka u šanse, mogu biti zadovoljni jer ofenzivno izgledaju vrlo moćno.

Uostalom, od četiri pogotka Puljanima, tri su postigli napadači – Petković, Gavranović i Budimir, još im se pridružio i Ademi. Gavranović je već etablirani plavi napadač, Budimir se iskazao otkako je došao u Dinamo, no najveće iznenađenje je ipak Bruno Petković. Kad su plavi najavili njegov dolazak, iskreno, bili smo jako skeptični. Odakle ideja da se dovede napadač koji u talijanskim ligama, prvoj, drugoj i trećoj nikako nije pokazao golgeterske mogućnosti, koji nije zabio gol 642 dana?

– Trener Bjelica želio je još jednog napadača, predložili smo mu Brunu Petkovića i eto ga sad kod nas – kazao je na predstavljanju sportski direktor plavih Marijan Vlak.

Kao klinac pokazao potencijal

Nije Bjelica slučajno dignuo palac za dovođenje Petkovića.

– Dok je bio trener Spezije, sigurno je vidio Petkovića koji je jako dobro igrao u Trapaniju. Uostalom, zbog tih partija, a igrao je stvarno dobro, kupila ga je Bologna – kazao nam je Jozo Bandić kojeg nismo slučajno pitali o Bruni Petkoviću.

Naime, taj 24-godišnjak nekoć je bio u Dinamu, baš kod Joze Bandić.

– I tada je dečko, zapravo je bio dijete, pokazivao potencijal. Da, imao je 20 kilograma manje, bio je dijete u razvoju i trebalo ga je čekati. U Dinamo ga je zapravo doveo bivši izbornik naše reprezentacije Mirko Jozić.

– Jozić ga je doveo iz Metkovića, Mirko je imao svoje ljude po Dalmaciji i prepoznao je potencijal tog mladog igrača. Nije imao baš kamo s njim pa smo ga mi prihvatili. I sretan sam da je sad uspio nakon križnog puta koji je prošao u dosadašnjoj karijeri, sretan sam i jer sam mu pomogao u dijelu života. Kad je došao, živio je kod mene godinu dana – kazao je Jozo Bandić.

No nije se dugo zadržao, bila je '‘čistka'’ u omladinskoj školi Dinama (Romeo Jozak tada je postao direktor), Petkoviću su nudili odlazak u Lokomotivu, on je to odbio i otišao. Otišao je zapravo na ''kalvariju'' koja je imala veliki broj postaja. Od Zagreba, HAŠK-a, Hrvatskog dragovoljca, preko Catanije, Varesea, Reggiane, Virtusa, Trapanija, Hellas Verone, sve do Bologne i sada Dinama.

Najbolje je igrao u Trapaniju, bio je s njim i blizu ulaska u Serie A, njegove igre bile su zapažene. Uostalom, tada ga je kupila Bologna, platila je za njega 1,3 milijuna eura i činilo se da će Petković konačno na veliku nogometnu scenu. Robert Donadoni, talijanska nogometna legenda, bio mu je trener, Petković je upisao 22 nastupa, no nije uspio zabiti.

U Dinamu su očito prepoznali da taj dečko ipak ima potencijal i čini se da su napravili dobar posao.

– Želio sam se vratiti, ovdje sam i počeo i nakon godina lutanja želim pokazati sve ono što je struka govorila o meni, a ja sam se uglavnom tražio – rekao je Petković po dolasku u Dinamo. Nije bježao ni od priče da mu statistika nije išla u prilog, da nije napravio u karijeri ono što je mislio da će napraviti.

Velika životna škola

– Mogu sad pričati o alibijima, ali sigurno ima i moje krivice u tome, vjerujem da sam najviše sam kriv. Držao sam se nekakve svoje vizije nogometa, u Italiji je sve u taktici i šabloni, a meni je to dosta puta bilo neprihvatljivo. No sazrijevam i učim – kazao je Petković.

Mnogo je toga prošao i mogao je doista puno toga naučiti, još je dovoljno mlad, a tako iskusan. Vjerojatno su mu životna i nogometna škola pomogle sad kad je u Dinamu u kojem je pokazao da će biti važan faktor plavih. Zabio je četiri gola ove sezone, toliko su zabili i Gavranović i Budimir. Odigrao je nekoliko odličnih utakmica, pa i ovu posljednju u Europi kada je na njemu napravljen prekršaj za jedanaesterac i plavi su pobijedili Anderlecht u Bruxellesu te otvorili put k europskom proljeću. Petković nije postao zvijezda, ali je postao član momčadi u kojoj je najveća zvijezda – momčad. I Petković.

>> Pogledajte slavlje dinamovaca nakon pobjede nad Anderlechtom

Ključne riječi

Komentara 6

ŽU
žuti
09:06 22.10.2018.

Gospodin Bjelica uspijeva od poluproizvoda i igrača koji se do sada nisu uspjeli dokazati u mnogim klubovima širom Europe, raditi rezultat! U njegovom Dinamu nema zvijezda iako na raspoloženju u prvoj momčadi ima 30-ak igrača za sada nema nesuglasica, a ako se njegov "recept" pokaže uspješnim i Dinamo napokon prezimi u E-ligi, postati će jedan od najuspješnijih trenera u Dinamovoj povijesti!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
09:43 22.10.2018.

Samo zabijaj junače !

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:12 22.10.2018.

Svaki kršćanin je mnogo put prošao kalvariju. Ja svoju zadnji puta prošao na Trškom Vrhu u svetištu Majke Božje Jeruzalemske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije