Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DENIS TOT

Prije godinu dana tragično je preminuo naš rukometaš. Pretučen je u Skopju, imao je samo 27

Denis Tot
Foto: Instagram
1/3
07.04.2023.
u 08:00

Denisovi napadači brutalno su ga pretukli i ostavili. Zajedno su dobili 52 godine zatvora, a glavni napadač bio je u bijegu nakon zločina...

Denis Tot (27) bio je u najboljim rukometnim godinama kada se dogodila velika tragedija u Skoplju. Hrvatski rukometaš nasmrt je pretučen 7. travnja 2022. u noćnom izlasku ispred diskoteke Privilege. Preminuo je u bolnici u koju je navodno dovezen čak sat vremena nakon što je tako ostavljen, a o razmjerima iživljavanja i bešćutnosti ispred skopske diskoteke svjedoči i snimka koju je Večernji list dobio na uvid odmah po dolasku u Skopje. Nakon neobičnog zataškavanja, gdje je prvo naglašeno da je preminuo od srčanog udara, utvrđeno je da je hrvatski rukometaš preminuo od posljedica premlaćivanja. Anđelo Gjorgievski osuđen je na 18 godina zatovora jednako kao i drugooptužena Klementina Lefkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski osuđen je na 16 godina zatvora, što u prijevodu znači - ukupno 52 godina zatvora za monstruozno ubojstvo Tota.

- Na toj snimci vidi se da je Tot nakon prvih nekoliko udaraca ostao nepomično ležati na asfaltu. Vjerojatno je već tada bio kritično. Međutim, napadači su ga nastavili mlatiti, čime se situacija zasigurno pogoršala. Neshvatljivo je što prolaznici nisu reagirali ranije i zašto je tako kasno žrtva dovezena na hitnu pomoć. Da se ranije reagiralo Denis bi danas možda bio živ - rekla je ravnateljica skopske bolnice Maja Mojsova uz izraz duboke sućuti obitelji preminulog rukometaša.

Jedan od napadača, Gjorgievski, koji je prvi udario Tota, bio je u bijegu nakon zločina. Prije toga je 2016. u Mariboru automobilom udario u pet parkiranih vozila i pobjegao, no policija ga je uhvatila. Ispostavilo se da je Gjorgievski bio član skupine koja se bavila dilanjem droge. Slovenska je policija u listopadu 2016. otkrila i laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga, među kojima i drogu za silovanje.

Denis je bio iz Đakova gdje je zajedno s bratom Borisom, koji je rukometni vratar i igra u Nizozemskoj, nastupao za Đakovo. Otac je bio nogometni trener, no u Đakovu je, zbog Duvnjaka i Kopljara, rukomet ipak sport broj jedan. Kasnije ga je put odveo u Španjolsku, u Ademar iz Leona. Sahranjen je u rodnom gradu. Koliko je obitelj Tot poznata u sportskom spektru grada Đakova i njegove okolice pokazuju i dolasci momčadi RK Đakova, HNK Đakovo Crotaije, NK Torpeda iz Kuševca, ali i Nenada Bjelice, Miroslava Bičanića, Stjepana Jukića, Antuna Labaka, Josipa Milardovića i drugih nogometnih ikona koje je dalo slavonsko podneblje. 

- Prerano si nas napustio, dragi moj, počivaj u miru, ništa više neće biti isto bez tebe - napisao je u srcedrapajućoj poruci njegov brat Boris. 

Foto: Instagram

Osim zatvorske kazne, sud je izrekao i odštetu za obitelj ubijenog rukometaša, i to u iznosu od devet milijuna makedonskih denara za roditelje, nogometnog trenera Igora te suprugu, a to je nešto više od milijun kuna te osam milijuna denara, odnosno oko 980 tisuća kuna za brata preminulog Tota.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije