Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginuo sudac

Predsjednik hrvatskog automoto saveza o tragediji na Grobniku: Tužno vrijeme za savez i hrvatski sport

Foto: Kristina Štedul Fabac/Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
24.07.2022.
u 08:00

- Osobno sam molio da se ovakva situacija ne dogodi u mojemu mandatu, ali ovo je žalosni dokaz da je naš sport iako prekrasan i atraktivan zapravo i opasan sport - napisao je Štetner

Sa najpoznatijeg hrvatskog automotodroma na Grobniku sinoć su stigle tragične vijesti. Tijekom jednosatne utrke izdržljivosti Endurance u jednom je trenutku došlo do nenadanog izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta. Vozilo je udarilo dvoje sudaca, muškarca i ženu. 

Muškarac je s teškim ozljedama transportiran u sušački Hitni trakt, dok je ženska osoba, bez teže vidljivih ozljeda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevežena na daljnje kontrole. Kasnije je iz bolnice stigla vijest da je muškarac podlegao ozljedama. 

O svemu se noćas oglasio potreseni predsjednik Hrvatskog automoto saveza Davorin Štetner. U svojoj objavi Štetner je izrazio sućut:

- Iz dubine svoje duše izražavam najiskreniju sućut obitelji i bližnjima tragično preminulog našeg vrijednog sportskog dužnosnika. Od prvog trenutka strašne nesreće bio sam obaviješten o situaciji te sam u kontaktu sa svim nadležnim tijelima.

Molim sve medije te brojne privatne osobe i ostale subjekte koji kontaktiraju mene i dužnosnike saveza da se suzdrže od ikakvih komentara do službenih objava saveza i Automotodroma Grobnik.

Istraga je u tijeku, a savez i ja osobno priopćit ćemo javnosti detalje nakon prikupljanja svih potrebnih informacija. Ovo nije vrijeme za senzacionalizam, osobno sam molio da se ovakva situacija ne dogodi u mojemu mandatu, ali ovo je žalosni dokaz da je naš sport iako prekrasan i atraktivan zapravo i opasan sport.

U kontaktu sam s najvišim tijelima FIA-e, Automotodroma Grobnik, Policije i nadležnih tijela te neću odgovarati na bilo kakve medijske upite do trenutka kada ćemo službeno izaći u javnost. Tužno vrijeme za savez i hrvatski sport...- napisao je Štetner.

Dodajmo kako je utrka prekinuta te se nastavljaju izvidi i utvrđivanje zbog kojih je i kako došlo do nezgode, a tijekom večeri i kasno u noć svi će timovi biti obaviješteni kako nastavka utrke, drugim natjecateljskim danom, u nedjelju, na Grobniku neće biti.

Ključne riječi

Komentara 5

BT
BTW
13:57 24.07.2022.

Još jedna ljudska greška odnijela život

BT
BTW
13:56 24.07.2022.

Nema kaj raditi sudac neposredno iza zaštitne ograde koja nije betonska i nema zaštitnu željeznu mrežu bar još 3 m iznad.

DU
Deleted user
10:37 24.07.2022.

"Nenadano izlijetanje".....Nikako. Na utrkama se to očekuje. A očito ni zaštitna ograda nije bila dobra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije