Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ

Pojavile se fotografije nestale kineske tenisačice: Pojavit će se "uskoro"

Screenshot Twitter
20.11.2021.
u 12:15

Bivša prva tenisačica svijeta u parovima nije viđena niti je itko čuo za nju otkako je početkom mjeseca na kineskim društvenim mrežama objavila da ju je bivši kineski potpredsjednik Zhang Gaoli prisilio na spolni odnos.

Peng Shuai je dobro i 'uskoro' će se pojaviti u javnosti, tvrdi tako glavni urednik Global Timesa Hu Xijin koji je podijelio je objavu novinara China Global Televison Networka Shen Shiweija, inače bliskog komunističkom režimu u toj zemlju.

No, nitko ne zna jesu li tri fotografije koje je na Twitteru objavio Shiwei nastale ranije ili je zaista riječ o trenutnom stanju tenisačice.

Bivša prva tenisačica svijeta u parovima nije viđena niti je itko čuo za nju otkako je početkom mjeseca na kineskim društvenim mrežama objavila da ju je bivši kineski potpredsjednik Zhang Gaoli prisilio na spolni odnos.

Ni Zhang niti kineska vlada nisu komentirali njene navode u objavi koja je ubrzo bila obrisana s društvenih mreža, a tema je blokirana u raspravi na kineskom internetu koji je pod strogom cenzurom.

Ipak, glavni urednik Global Timesa u svom tweetu tvrdi kako je sve u redu s tenisačicom.

- Iz vlastitih izvora potvrđujem da su ove fotografije doista sadašnje stanje Peng Shuai. Proteklih dana ona je boravila u svom domu dobrovoljno i nije željela da je uznemiravaju. Uskoro će se pojaviti u javnosti i sudjelovati u nekim aktivnostima, napisao je Hu Xijin. 

Svoju zabrinutost zbog nestanka kineske tenisačice izrazili su i Ujedinjeni narodi te SAD koji traže od kineske vlade dokaze o stanju i sigurnosti Peng Shuai. 

WTA je Kini zaprijetio zabranom svih natjecanja ne otkriju li uskoro što se događa s Peng Shuai.

Ključne riječi

Komentara 1

GE
Germanicus
23:33 20.11.2021.

Uostalom smatram da Kinezima treba oduzeti održavanje zimske Olimpijade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije