Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo zlato

Pogledajte ovaj nevjerojatan podatak: Broj medalja koje su Barakude osvojile ostavlja bez teksta

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, finale, Mađarska - Hrvatska
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/35
10.09.2022.
u 22:17

Hrvatskoj reprezentaciji to je pet medalja s europskih prvenstava i drugo zlato, koje su izborile 2010. godine, kada su također bili domaćini.

Hrvatski vaterpolisti osvojili su naslov europskih prvaka pobjedom u finalu u Splitu nad Mađarskom 10-9 (3-3, 1-0, 4-4, 2-2).

Hrvatskoj reprezentaciji to je pet medalja s europskih prvenstava i drugo zlato, koje su izborile 2010. godine, kada su također bili domaćini.

Srebro su Barakude osvojile davne 1999. u Firenci, kada su u finalu izgubili od Mađarske, te u Kranju 2003. godine, u finalu protiv Srbije koje su obilježili navjački neredi.

10.09.2022., Spaladium Arena, Split - LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu za muskarce, finale, Madjarska - Hrvatska. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Do bronce je hrvatska reprezentacija došla u Barceloni 2018.

U ukupno 15 nastupa na kontinentalnim prvenstvima Barakude su osvojile pet medalja, a zanimljivo je da su više uspjeha imali na svjetskim prvenstvima, gdje je osvojeno sedam odličja, od čega dva zlatna.

Uspjeh protiv Mađara u finalu došao je unatoč lošoj statistici jer je Hrvatska prije ove utakmice igrala s Mađarima 12 utakmica na europskim prvenstvima i izgubila čak 10, jednu odigrala neriješeno i samo jednom slavila.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Berri
23:00 10.09.2022.

Vaterpolo je, kao i nogomet i rukomet, uvijek bio sport koji je podržavala Hrvatska demokratska zajednica. Ok, i košarku je HDZ podržavao, ali su operativci u košarci uvijek bili oni koji nisu znali. Zato, čestitke Peri Biliću, Zoranu Gopcu, a najveće čestitke idu Zdravku Mamiću. Da je Zdravku imao komunikacijske vještine Perice Bukićs i samozatajnosti Zorana Gopca, nikada ne bi bio u ovoj situaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije