Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briljirao Chris Paul

Phoenix poveo u finalu, ozlijedio se Dario Šarić

NBA: Finals-Milwaukee Bucks at Phoenix Suns
Foto: Mark J. Rebilas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
07.07.2021.
u 09:55

Phoenix je do pobjede predvodio Chris Paul sa 32 koša i 9 asistencija. Devin Booker ubacio je 27 poena, a centar Deandre Ayton upisao je  22 koša i 19 skokova.

U prvoj utakmici finala doigravanja NBA lige noćas su košarkaši Phoenix Sunsa na domaćem terenu svladali Milwaukee Buckse sa 118-105 i poveli 1-0 u seriji na četiri pobjede. 

U trećoj četvrtini Phoenix se odvojio i imao je u nekoliko navrata 20 koševa prednosti, a u uoči zadnje četvrtine 17 koševa viška (92-75). Milwaukee je u zadnjoj četvrtini uspio doći na minus od sedam poena (94-101), ali ubrzo se Phoenix vratio na dvoznamenkastu prednost i pobijedio sa 13 koševa razlike (118-105).

 Phoenix je do pobjede predvodio Chris Paul sa 32 koša i 9 asistencija. Devin Booker ubacio je 27 poena, a centar Deandre Ayton upisao je  22 koša i 19 skokova.

NBA: Finals-Milwaukee Bucks at Phoenix Suns Jul 6, 2021; Phoenix, Arizona, USA; Phoenix Suns guard Devin Booker (1) is defended by Milwaukee Bucks center Brook Lopez (11) and guard Jrue Holiday (21) during the first half in game one of the 2021 NBA Finals at Phoenix Suns Arena. Mandatory Credit: Joe Camporeale-USA TODAY Sports Joe Camporeale
Foto: Joe Camporeale/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac u dresu Sunsa Dario Šarić odigrao je samo dvije i pol minute i ostvario jedan skok.

Dvije minute prije isteka prve četvrtine Šibenčanin je ozlijedio desno koljeno u borbi za loptu. Odmah je šepao i morao napustiti teren. Sunsi se još nisu oglasili o težini ozljede.

Šarićevu ozljedu možete pogledati OVDJE.

Iako su američki mediji najavili da najbolji košarkaš Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo zbog ozljede koljena vjerojatno neće nastupiti u prvoj utakmici finala, grčki krilni centar ipak je odigrao 35 minuta, te je ostvario 20 koševa (šut 6-11) i 17 skokova. No, najbolji strijelac Bucksa bio je Khris Middleton sa 29 poena, a centar Brook Lopez dodao je 17. 

 Sljedeća utakmica je također u Phoenixu u petak, 9. srpnja (u 03:00 sata po hrvatskom vremenu).

 Milwaukee je svoj jedini naslov osvojio 1971. godine, a zadnje finale igrali su 1974. Bilo je to doba kada su za Buckse igrale velike zvijezde NBA lige Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson. Sunsima je ovo treće finale NBA lige (1976, 1993, 2021). U zadnjem 1993. godine predvodio ih je Charles Barkley koji je bio u toj sezoni najkorisniji igrač lige, ali u finalu su izgubili sa 2-4 u pobjedama od Jordanovih Chicago Bullsa. 

Video - Kukoč i Petrović među pet najboljih svih vremena u NBA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije