Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivajlo Petev

Bit će teško u Splitu, ali nemamo izbora. Ne ide sve preko noći, uskoro ćete gledati pravi Dinamo

28.02.2015., Zagreb - 23. kolo MAXtv Prve lige: GNK Dinamo - RNK Split. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
06.11.2016.
u 12:01

Gledao sam Split, dobra je to momčad i posljednja pozicija na ljestvici u suprotnosti je s njihovom objektivnom vrijednošću. Čuo sam da je Dinamu uvijek bilo teško u Splitu - kaže Dinamov trener

Nikad Dinamu nije bilo lako na Parku mladeži. U devet gostovanja kod Splita, naime, plavi su upisali pet pobjeda, tri su puta bili poraženi (sva tri puta 0:1!), a samo je jedan okršaj okončan remijem (bez golova). Najveće pobjede Dinamo je upisao u sezonama 2014./15 (5:1) te 2011./12. i 2013./14. (po 3:0), dok su dva puta Zagrepčani minimalno slavili (1:0)...

K tome, neki Dinamovi igrači imaju vrlo neugodna sjećanja na Split. Primjerice, Junior Fernandes koji je u proljeće 2014. godine doživio lom noge! Baš kad je dohvatio odličnu formu, branič Splita Dario Rugašević neoprezno je startao na Čileanca i slomio mu fibulu!

Dva spojena poraza...

No Dinamo je tada bio iznimno korektan i teško ozlijeđenom napadaču ponudio je novi ugovor, otkupivši njegov dosadašnji od Bayera iz Leverkusena, iz kojeg je došao na posudbu u Zagreb. I trebalo je čekati više od godinu dana pa da Fernandes opet počne zabijati golove i dohvati visoku razinu forme koju je imao do ozljede.

A lani je Dinamo poražen u Splitu s 0:1, bio je to drugi prvenstveni poraz zaredom jer su nekoliko dana ranije plavi poklekli na Kantridi (1:2). Prvi put nakon sedam godina, nakon jeseni 2008. godine, dogodilo se tada da je Dinamo “spojio” dva poraza u Prvoj HNL! I nakon tog posrtaja plavi su se počeli dizati u formi...

– Gledao sam Split, dobra je to momčad i posljednja pozicija na ljestvici u suprotnosti je s njihovom objektivnom vrijednošću. Čuo sam da je Dinamu uvijek bilo teško u Splitu, bit će tako i u nedjelju, ali mi izbora nemamo – moramo odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda – jasan je trener plavih Ivajlo Petev, koji ne može računati na ozlijeđene Sosu i Kneževića.

Jeste li psihološki vratili momčad nakon potopa u Sevilli i kako ste doživjeli prve ozbiljnije kritike od dolaska u Maksimir?

– Prihvaćam sve kritike, niti je to prvi, a sigurno ni zadnji put da je naša igra negativno ocijenjena. Iako nitko ne voli gubiti, porazi su sastavni dio nogometa, a teško ih je izbjeći u dvobojima s objektivno boljima od sebe – rekao je Petev i dodao:

– Za slom u Sevilli sami smo krivi! Nakon dobrog početka, primili smo gol zbog dvostruke pogreške pa se onda dogodilo ono isključenje i više ništa na travnjaku nije bilo isto kao do crvenog kartona. Sevilla se razmahala i uništila nas je. Moramo sve to zaboraviti i okrenuti se prema Prvoj HNL, ovaj je dvoboj sa Splitom među našim najvažnijim dvobojima.

Bilo kakva pobjeda

Kad možemo očekivati igrački bolji i rezultatski uvjerljiviji i uspješniji Dinamo?

– Uskoro! Treba nam vremena da se posložimo, a to ne ide preko noći. Vjerujem da ćemo već u Splitu pokazati pozitivan pomak iako me ponajprije zanima pobjeda. Bilo kakva...

Komentara 3

DA
davnor
12:37 06.11.2016.

Dinamovac sam od glave do pete nakon desetak i više godina vidim nikad slabiji dinamo po prvi puta osjećam skepsu i početak kraja zahvaljujući politici koja reže granu na kojoj sjedi.

DU
Deleted user
15:11 06.11.2016.

davnor u pravi si politika je kriva

BR
Brontops
12:28 06.11.2016.

Ovaj trener puno prica! Nista on dobrog nece uciniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije