Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA - ZAGREB 87:70

Perasović se protiv mrava borio za svaki koš

Cibona - Zagreb
Željko Hladika/PIXSELL
14.04.2010.
u 22:16

Premda je Cibona dvije minute prije kraja protiv Zagreba vodila nedostižnih 15 razlike, Velimir Perasović zatražio je minutu odmora.

Nije trener vukova htio omalovažiti suparnika već je još jednom htio svojim igračima ponoviti koliko je svaki koš važan.

- Mogu se zatvoriti krugovi pa će koš-razlika biti vrlo važna. Potreba za pobjedom sa što većom razlikom dovela nas je do nervoze, bili smo čak i četiri-pet minuta bez koša, no ni tada nisam vidio lošu momčad. Stalno smo radili i to nam se vratilo - kazao je Peras ustvrdivši da je pobjeda (87:70) najbolja Cibonina utakmica u prvih sedam kola Lige za prvaka.

Njegov kolega Denis Bajramović nije imao puno toga za reći nakon još jedne loše partije. Minus 29 iz Zadra i ovih minus 17 stavlja mrave u najlošiju poziciju u krugu velike četvorke. No, slijede im dvije utakmice s Cedevitom pa će imati priliku sve to popraviti.

Premda se na veliki odmor otišlo sa četiri prekršaja Andrića i tri Gordona, Cibona je u nastavku zaigrala bolju obranu. Ključno je bilo otvaranje drugog poluvremena kada je odlično odigrao Leon Radošević.

Mladi centar brzih nogu je pogađao, ali i odlično branio Zagrebovu igru dva na dva u kojoj su Mulaomerović i Žorić inače vrlo ubojiti. Tijekom cijelog susreta Perasović se napadački mogao osloniti na Bogdanovića, Gordona i Tomasa, a kada je taj tercet raspoložen onda je Cibona najjača. No, Marko Tomas kao da nije bio zadovoljan izvedbom.

- Igrali jesmo bolje no ovo još uvijek nije dovoljno dobro za Final Four NLB lige.

I dok je Gordon dobio jednu plaću, ostatak momčadi još nije ništa.

- Kao da smo i zaboravili da primamo plaću za ono što radimo, pa smo manje nervozni. Ne očekujemo ništa pa nismo nervozni, no navodno će ovaj tjedan nešto doći iz grada, svima pomalo, da imamo za kavu - kaže Tomas.

Osim koševa Mulaomerovića (šut 0-7) i Simona (šut za tricu 0-7), Zagrebu je, ustvrdio je Štimac, nedostajalo i staloženosti.

Ostali rezultati 7. kola: Svjetlost - Cedevita 74:86, Trogir - Zadar 73:93.

Poredak: Zadar 7-0, Cibona 5-2, Cedevita 5-1 (-1), Zagreb 4-2 (-1)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije