Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Hokej

Bjorkstrand: Ovakvu akciju sam vidio samo u Medveščaku i zato sam ponosan što igram ovdje

Medveščak je jedini klub u Hrvatskoj, ali i šire, koji je u sklopu humanitarne kampanje i podizanja svijesti o opasnostima raka promijenio tradicionalnu boju svojih dresova - plavu u ružičastu, globalno prepoznatljivu boju borbe protiv raka dojke.
30. listopada 2015. u 12:30 1 komentara 400 prikaza
Medveščak
Foto: Vecernji.hr
Pogledajte galeriju 1/2

Večeras će se u 18:30 u Ledenoj dvorani Doma sportova drugu sezonu zaredom održati hokejski spektakl u kojem će zagrebački Medvjedi u sklopu kampanje protiv raka dojke nastupiti u posebnim ružičastim dresovima. Medveščak je jedini klub u Hrvatskoj, ali i šire, koji je u sklopu humanitarne kampanje i podizanja svijesti o opasnostima raka promijenio tradicionalnu boju svojih dresova - plavu u ružičastu, globalno prepoznatljivu boju borbe protiv raka dojke.

- Velika je stvar da ovakve akcije nastavljaju živjeti. Naravno, svjesni smo broja ljudi koji nas svakodnevno prate i do kojeg možemo doprijeti svojim porukama. Baš zbog toga je važno da se uključimo u akcije ovog tipa. Ovo je zaista mnogo više od pojavljivanja na ledu u ružičastom dresu te ukoliko ova naša kampanja potakne jednu osobu na preventivni pregled, bit ćemo zadovoljni – izjavio je Nathan Perkovich kojemu ovo nije prvi put da nosi ružičasti dres Medveščaka.

No, ono što je najvažnije jest da s krajem utakmice ne završava i ova humanitarna priča. Dapače, već s početkom večerašnje utakmice svi koji se žele uključiti u ovu humanitarnu priču, mogu na web stranici www.aukcije.hr licitirati za ružičaste dresove u kojima će Medvjedi odigrati današnju utakmicu. Aukcija traje do 2.11., a sav prihod od prodanih dresova bit će doniran Udruzi žena oboljelih od raka dojke, „Sve za nju“.

Perkovich nije jedini koji je prošle sezone nastupio u ružičastom dresu. Patricku Bjorkstrandu, jednom od najboljih igrača Medveščaka, ovo je također bilo nezaboravno iskustvo: 

- Odlična je stvar da je akcija zaživjela na ovaj način i na ovoj razini. U Sjevernoj Americi se slične akcije redovito održavaju, no u Europi sam ovakav angažman vidio samo u Medveščaku i zato sam ponosan što igram ovdje. Pozivajući našu publiku očekujem veliku licitacijsku borbu za dresove, što bi bilo odlično, jer bi to značilo i uspjeh cijele kampanje!

>> Budite dijelom ružičastog spektakla uz Medveščak

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj