Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Budite dijelom ružičastog spektakla uz Medveščak

Medveščak
Foto: Medveščak
1/3
29.10.2015.
u 12:30

Medveščak je u suradnji s klupskim partnerom Podravkom provodio preventivne i edukacijske kampanje upozoravajući na važnost Ružičastog listopada.

Sezona u hokejaškoj KHL ligi se zahuktala, već smo gotovo na sredini regularnog dijela prvenstva, a najteži dio borbe za doigravanje je tek pred nama. No, to nije jedina borba u kojoj  Medvjedi ovih dana sudjeluju. Kao i listopada prošle godine, Medvjedi su odlučili, s klupskim partnerom Podravkom, još jednom jasno dati do znanja kako postoji jedna stvar koja je ipak ispred bilo kojeg rezultata ili pozicije na ljestvici, a to je zdravlje. Upravo kako bi pokazali da su djela važnija od riječi, da brinu o svojim navijačicama i svim ženama kojima je potrebna pomoć i podrška, Medvjedi po drugi puta u klupskoj povijesti skidaju svoju tradicionalnu, plavu boju i oblače pomalo neobičnu, ali vrlo šarmantnu, ružičastu. Ružičasti dres s jasnom porukom: Život je vrijedan, čuvajte ga!

- Karcinom dojke je danas toliko raširen u svijetu da je potreba za edukacijom, prevencijom i potporom sve veća i sretni smo ako na bilo koji način možemo pomoći. Ovi ružičasti dresovi odlično izgledaju i sigurno će postati prepoznatljiva slika u borbi protiv karcinoma dojke. Iako u prvenstvu imamo 27 protivnika, mislimo da je upravo rak najveći i najopasniji protivnik svih nas na kojega treba konstantno obraćati pažnju. Sretni smo i ponosni da možemo biti dio ove priče te vjerujemo u uspjeh ove akcije - rekao je Stefano Giliati.

Vrhunac kampanje Medveščaka u podizanju svijesti o opasnosti ženskih malignih bolesti, a posebice raka dojke, bit će u petak, 30. listopada u 18:30, kada će Medvjedi, uz svoju standardnu hokejsku opremu, navući ružičaste dresove i u njima isklizati na led Ledene dvorane Doma sportova.

U istom trenutku kad Medvjedi iskližu na led ružičasti dresovi u kojima Medvjedi igraju ovu posebnu utakmicu, krenut će u posebnu humanitarnu licitaciju. Licitacija će trajati pet dana, a sav prihod prikupljen humanitarnom licitacijom bit će doniran Udruzi oboljelih od karcinoma dojke Sve za Nju.

Kako licitirati i pomoći

Najvjerniji navijači Medvjeda i svi oni s velikim srcem koji se žele svojim doprinosom uključiti u ovu humanitarnu akciju moći će ove posebne dresove i potpisane pakove naći na licitaciji putem interneta na www.AUKCIJE.hr, na brojevima telefona 01 65 20 739 i 01 65 866 13 ili e-mailu na info@aukcije.hr. Licitacije započinju s prvim sučevim zviždukom u 18:30 sati 30.10.2015., a završavaju pet dana kasnije, u ponedjeljak 02. studenog 2015. u 20:00 sati.

Početna licitacijska cijena svakog ružičastog dresa iznosi 400 kn, a vlasnikom će postati onaj tko ponudi najvišu donaciju.

Akcije u suradnji s Podravkom i Udrugom Sve za Nju

Medveščak je u suradnji s klupskim partnerom Podravkom provodio preventivne i edukacijske kampanje upozoravajući na važnost Ružičastog listopada, a u subotu 24. listopada Medvjedi su sudjelovali u centralnoj akciji Udruge pod krilaticom „Spriječimo, liječimo, podržimo – pridruži se”. Osim predstavljanja ružičastih dresova u kojima će odigrati susret u petak, 30.10. Medvjedi su skupljali donacije za Udrugu prodavajući posebnu seriju ulaznica otisnutih ružičastom tintom koje su igrači na licu mjesta potpisivali za trajnu uspomenu.

Podravka se pobrinula da se cijelo događanje zaružičasti s posebno napravljenim muffinima i toplim čajevima koje su pripremali Podravkini kuhari, a u njima uživali i igrači i navijači.

Svaka žena koja je kupila ulaznicu dobila je vaucher za besplatan mamografski pregled u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

- Listopad je mjesec borbe protiv karcinoma dojke i Udruga već ga tradicionalno sedam godina obilježava kroz razne kampanje i akcije. Treba naglasiti da nije samo listopad taj mjesec u kojem se treba brinuti i podizati svijest o karcinomu dojke, već se briga o zdravlju treba provoditi kontinuirano kroz cijelu godinu. Naša kampanja započela je početkom listopada, a završavamo idući petak, 30. listopada hokejaškom utakmicom. Ovo će biti druga godina u kojoj na ovaj način surađujemo s hokejašima i navijačima Medveščaks i oplemenjujemo cijelu kampanju - izjavila je Predsjednica Udruge Almenka Balenović.

>> Medveščak u Ledenoj poražen od lanjskog finalista

Komentara 1

DU
Deleted user
17:00 29.10.2015.

Sve 5 humanitarci i to. Samo zna se da je zbog gay orijentacije vodstva kluba ta boja dresova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije