Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Partizan stiže u grad: 'Snaga su mu Grobari, bez njih ne bi bio tako uspješan'

grobari
Foto: STR-3725/PIXSELL
02.02.2019.
u 11:11

Da je Partizanu ova utakmica jako važna govori i činjenica da je odlučeno da se u 400 kilometara udaljeni Zagreb ide čarter letom.

Otkako je početkom studenog preuzeo Partizan, nesuđeni hrvatski košarkaški izbornik Andrea Trinchieri (50), po prvi puta će danas gostovati u Zagrebu. U utrci za što bolju startnu poziciju u doigravanju, beogradski crno-bijeli (17 sati) gostuju kod Cibone koja će pak pokušati skinuti skalp i trećem članu velike regionalne četvorke. A uspjelo im je to dosad protiv Cedevite i Budućnosti.

Nakon što se primio posla u beogradskome klubu, Trinchieri je svoju novu momčad odveo do sedam pobjeda u posljednjih osam utakmica ABA lige, a da je Partizanu ova utakmica jako važna govori i činjenica da je odlučeno da se u 400 kilometara udaljeni Zagreb (to je pet sati vožnje autobusom) ide čarter letom.

– Vjerojatno je to nešto što je otprije dogovoreno jer oni da su pobijedili Rytas već bi u utorak s Albom igrali presudnu utakmicu za prolaz u četvrtfinale Eurokupa, pa je trener htio da momčadi omogući što bolje uvjete – procjenjuje Cibonin trener Ivan Velić na kojeg se pak nadovezao njegov prvi razigravač Marko Ljubičić:

– Taj dolazak čarterom očito je bio i jedan od trenerovih uvjeta jer njemu su, očito, igrači najvažniji. S dovođenjem takvog trenerskog imena u situaciji u kojoj su bili, Partizan je uistinu napravio veliki posao. Trinchieri je trener sjajnih taktičkih zamisli.

U 18 dosadašnjih utakmica regionalne lige igranih u Zagrebu, Cibona i Partizan imaju izjednačen skor (9-9).

– Posljednje dvije godine Cibona je od Partizana gubila pa ćemo sve učiniti da se takav niz prekine. U odnosu na prvu utakmicu, oni su jači za Renfroea i Jankovića, čime su dobili na širini, a Amerikanac Paige je s razigravača prešao na poziciju šutera, što mu više odgovara.

Da bismo konkurirali, morat ćemo igrati na gornjoj granici naših mogućnosti što, vjerujem, i možemo uz pomoć naše publike. Inače, pored trenera Trinchierija, njihova najveća snaga je onakva domaća publika bez koje bi oni imali upola manje pobjeda – zaključio je Velić.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
11:47 02.02.2019.

večernji list MAKNITE SLIKU KOLJAČA SA NASLOVNICE!!!!!!!!!ebo vam on mater!

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
11:49 02.02.2019.

VEČERNJI LIST PROMOVIRA MASOVNOG UBOJICU NA NASLOVNICI!SRAMITE SE!!

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
11:51 02.02.2019.

MASOVNOG UBOJICU STE STAVILI NA NASLOVNICU!KAKVE STE VI TO NOVINE????TREBA VAS ZAKONOM ZABRANIT!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije