Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAROVI OSMINE FINALA

Ovo su mogući protivnici Dinama ako prođe Betis! Uz europske divove stoji i nekoliko lakših opcija

Europa Conference League - Play-Off - First Leg - Real Betis v Dinamo Zagreb
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS
1/14
22.02.2024.
u 14:29

Kao daleko najmoćniji potencijalni protivnik se ističe Aston Villa. Klub iz Birminghama ne samo da igra vrlo dobru sezonu na domaćim terenima (trenutno četvrti na ljestvici), već imaju momčad vrijednu 623 milijuna eura

Danas je europski dan odluke za Dinamo! Nakon što su u Sevilli iznenadili Real Betis i golom Brune Petkovića iz jedanaesterca uzeli pobjedu (1:0), večeras će od 18.45 na Maksimiru pokušati obraniti ili čak poboljšati rezultat.

Na svome će stadionu imati veliku podršku navijača, dok je Betis prodao svega 400 od 1200 karata za ovu utakmicu. Ukoliko pobijede, Dinamo ulazi u svoju treću osminu finala europskih natjecanja u posljednjih pet godina, a isto tako će po prvi puta izbaciti jedan španjolski klub.

VIDEO  Trening igrača Real Betisa na stadionu Maksimir

Međutim, to nije sve. Ukoliko prođu, već je poznato tko bi im mogli biti protivnici u idućoj fazi natjecanja. Tamo čekaju pobjednici iz grupnog dijela natjecanja: Aston Villa (Engleska), Club Brugge (Belgija), Fenerbahče (Turska), Fiorentina (Italija), Lille (Francuska), Maccabi Tel Aviv (Izrael), PAOK (Grčka), Viktoria Plzen (Češka).

Kao daleko najmoćniji potencijalni protivnik se ističe Aston Villa. Klub iz Birminghama ne samo da igra vrlo dobru sezonu na domaćim terenima (trenutno četvrti na ljestvici), već su u grupnoj fazi ispustili bodove tek u posljednjoj utakmici skupine kada je prolaz bio osiguran. Uz to, momčad je vrijedna 623 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Težak bi protivnik bila i Fiorentina koja je prošlosezonski finalist ovog natjecanja. Osim njih, susret sa Fenerbahčeom bi znači da će na drugoj strani biti bivši vratar i miljenik Dinamovih navijača, Dominik Livaković. Viktoria Plzen je oba puta u skupini porazila Dinamo s minimalnom prednosti pa bi plavi imali priliku poravnati račune u još dvije opasne utakmice. PAOK je u kvalifikacijama za natjecanje uvjerljivo izbacio Hajduk (uk. 3:0; 0:0, 3:0). Lille je, nakon šoka na Rujevici, isto učinio Rijeci (uk. 3:1; 1:1, 1:2).

Parovi za utakmice osmine finala Konferencijske lige odlučit će se ždrijebom koji je na rasporedu u petak od 16 sati. Prvi susret igrat će se 7. ožujka. Uzvratna utakmica slijedi tjedan dana nakon.

VIDEO Lončarević: Baturina ne napreduje u Dinamu, dapače, u nekim situacijama je i nazadovao

Komentara 2

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
14:52 22.02.2024.

PAOK e to bi trebalo dobiti ... to bi bila tekma kakva se rijetko vidja!

AN
Antonio1952
18:33 22.02.2024.

Ako budu igrali kao u HNL, preteski su im svi protivnici. Dinamo nije u formi, poslednje dvije utakmice pobjeda 1: 0 oba puta iz penala. Odbrana je proradila, a veza i napad jos nista, skroz tanko. Na srecu ni Betis nije u formi, u grupi ostao iza Sparte i Glazgov Rengersa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije