Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blamaža u Albaniji

Ovo je debakl, sramota za Dinamo, a krivi su svi. Vrijeme je za remont!

25.08.2017.
u 08:37

Možda to nije doslovno tragedija, ali to je za Dinamo sportska tragedija i tek će se vidjeti kakve će to posljedice za maksimirski klub donijeti

Zadnjih 11 godina Dinamo je igrao u europskim skupinama, u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. No, toj je seriji došao kraj, Dinamo će ovu 2017. godinu crnim slovima upisati u svoju povijest, ostao je bez naslova prvaka, ostao je bez kupa, a sada i bez Europe. Ispao je od albanskog Skenderbeua koji je u Elbasanu obranio 1:1 iz Maksimira, na kraju je u Albaniji završilo 0:0 i Dinamo je ostao bez Europe.

Cvitanović: Srčaniji ide dalje

A kako je ispao? Odigrao je jedno užasno poluvrijeme u Zagrebu u kojem je trebao gubiti s više od 1:0, u drugom se, u sudačkoj nadoknadi izvukao. Ali, bio je to samo gol tanke nade. Ne zato što je Skenderbeu nekakav bauk, već zato što je Dinamo loš. Ništa nije napravio u dosadnom poluvremenu koje je odigrao kao da ne mora ništa napraviti, kao da ima pozitivan rezultat.

Kakva je to nego jadna momčad kad u sudbonosnoj utakmici u 45 minuta ne stvori ni jednu ozbiljnu priliku.

Kao i u Zagrebu, pokušali su nešto u nastavku, sad su i stvorili nekakve prilike, ali netko gore sve vidi i nije plave želio nagraditi nekakvim pogotkom koji bi ih odveo u skupinu Europske lige.

– Ne bi bila tragedija, ovo je sport i treba mu se veseliti – govorio je prije utakmice trener Dinama Mario Cvitanović.

Možda to nije doslovno tragedija, ali je to za Dinamo sportska tragedija i tek će se vidjeti kakve će to posljedice za maksimirski klub donijeti. Čak je malo potresa bilo nakon neuspjeha u prvenstvu i kupu koje je odnijela Rijeka, ali sad je, kako se kaže, vrag odnio šalu i u Maksimiru treba dovesti nekakve ‘majstore’ koji će napraviti veliki remont. I nije to samo stvar trenera iako i on ima ‘putra’, ako mu momčad može igrati kako treba protiv Hajduka i Rijeka, onda je nevjerojatno da u utakmice u Europi, a takve su bile i protiv Odda i protiv Skenderbeua, uđe bez trke, bez ideje, bez karaktera.

– Iskreno, srčaniji i borbeniji suparnik je prošao dalje. I na tome mu čestitam. Premalo je u ovakvim susretima odigrati dobro dva puta po 45 minuta. I ja bih htio znati što se događalo u prvom dijelu, nismo uspjeli protiv agresivnog suparnika. Imali smo previše pogrešaka, bili smo jako statični. Nismo se kretali bez lopte, niti dobivali duele – kazao je Cvitanović.

Znamo da to traži od svojih igrača, ali mora naći način i kako će to od njih izvući. Kritike kako u momčadi nema dovoljno motoričnih igrača u Dinamu su prihvaćali sa sprdnjom. E pa zato se sad sprdaju s Dinamom nakon ovog debakla. Jer, ovo je debakl, ovo je sramota za klub i svakog navijača plavih sada je sram. Nismo sigurni da je sram i igrače, oni će se par dana zavući u mišju rupu, a onda prvog u mjesecu uredno doći po svoju bogatu plaću.

Klub luta od Zokijeva odlaska

Klub je zalutao od odlaska Zorana Mamića i njegova stožera i očito nije našao put oporavka. I ne vidi se svjetlo na kraju tunela. Pa i da su zabili u pritisku koji su napravili na kraju (imali 15 minuta igrača više), nisu svojim pristupom zaslužili prolaz protiv skromne momčadi koja je stajala na drugoj strani. I ne treba čuditi ako neki od ovih igrača dobiju ‘pakrački dekret’, odnosno slobodu da si pronađu drugi klub. Iako, to im neće biti lako, ta tko će kupiti tamo nekakve ‘frajere’ koji su ispali od Skenderbeua (ne omalovažavajući albanski klub).

– U drugom dijelu smo bili brži i jednostavniji, imali tri, četiri prigode, ali nismo zabili. Ne vadim se na suđenje, ali sudac je u nekim situacijama podlegao pritisku. Neuspjeh je nakon 11 godina ostati bez Europe, ali treba podignuti glave. Bez prave energije i koncentracije, kao i rada svih 90 minuta, ne možemo očekivati uspjeh. Ja dajem sve od sebe, a ako to nije dovoljno... to nije na meni – kazao je trener Dinama, o kojem će se sljedećih dana sigurno razgovarati u Maksimiru, iako ponavljamo, nije on isključivi krivac za ovaj debakl, ništa više nije kriv nego Barišić, Mamić, pa i tih 20 igrača. Samo kako dalje?

ELBASAN – Elbasan arena. Gledatelja 10.000, Sudac: Istvan Vad (Mađarska).

Skenderbeu: Shehi – Vangjeli, Radas, Jashanica, Mici – Nimaga, Osmani (od 90+3. Muzaka), Lilaj – Gavazaj (od 74. James), Sowe (od 87. Dita), Latifi. Trener: Ilir Daja

Dinamo: Livaković – Stojanović, Sigali, Rrahmani, Lecjaks (od 85. Hodžić) – Doumbia, Moro (od 57. Gojak) – Soudani, Olmo, Fernandes- Henriquez (od 67. Fiolić). Trener: Mario Cvitanović.

Žuto-crveni karton: Nimaga (78.)

Prva utakmica: 1:1

Komentara 87

HE
herc7
08:51 25.08.2017.

2 Hrvata u pocetnih 11. Sve strasni internacionalci ostalo, sramota ... Rahmani Baklavi Spidi Gonzalesi sve... Oni da dobiju otkaz ostali bi i trazili azil jer nigdje drugo ne bi mogli igrati..

DU
Deleted user
09:06 25.08.2017.

da Dinamo kolko tolko dobro igra jos bi sve nekako i prozvakao al ovo je polako negledljivo , ni glave ni repa, pas na dva metra jos i ide al 5 je vec previse, ko je selektiral ovaj staracki dom pa ja sa 55 godina sam brz ko polovica profesionalaca u Dinamu, igra ono nabi naprijed prema Soudaniju ili Fernandezu pa kaj bude, obicni dupli pas je znanstvena fantastika a kak Stojanovic i Gojak nabacivaju lopte nije ni za trecu ligu...znam da sam nadrobil svasta al stvarno sam ljut

KO
komunikolog
08:46 25.08.2017.

Pa zar nije cilj "navijača" Dinama da Mamić ode iz "svetinje"? Eto, nije još otišao, samo se malo distancirao. Rezultat vidljiv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije