Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hrvoje Delač, Hina
Europska liga

Šok u Albaniji, očajni Dinamo prvi put nakon 2006. bez europske jeseni

Šok u Albaniji, očajni Dinamo prvi put nakon 2006. bez europske jeseni
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
24.08.2017. u 21:54

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu završne runde kvalifikacija u Elbasanu odigrali 0-0 protiv Skenderbeua.

Prvi put nakon 2007.

Nakon maksimirskih 1-1, Dinamo je u Albaniji trebao pobjedu ili remi s više od jednog postignutog gola, no 'modri' su još jednom razočarali. Dinamu nije pomoglo niti to što je od 79. minute imao i igrača više.

Dinamo tako prvi put nakon 2006. godine neće igrati u skupinama nekog od europskih natjecanja. Posljednji put 'modri' su bez europske jeseni ostali 2006. godine kada su ispali u 1. kolu Kupa Uefa od Auxerrea. Nakon toga četiri puta su igrali u Ligi prvaka, a šest puta u Europskoj ligi i Kupu Uefa.

Skenderbeu je 2015. postao prvi albanski klub koji je zaigrao u skupinama nekog od euro-kupova. Nakon što su u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka izgubili upravo od Dinama, natjecanje su nastavili u skupini Europske lige. Ovoga puta uzvratili su 'modrima' i po drugi put u svojoj povijesti stiglo do natjecanja po skupinama.

Dinamo je u uzvratu bio jači za Soudanija i Olma, a mjesto u napadu dobio je Henriquez. Uz Fernandesa trebao je to biti 'kvartet' za prevagu. Međutim, 'modri' su odigrali očajno prvo poluvrijeme. U prvih 45 minuta nisu uspjeli spojiti dva poštena dodavanja, niti uputiti ozbiljan udarac prema vratima albanskog sastava. Skenderbeu je bio nešto aktivniji, ali niti Albanci nisu imali neke izražene prilike.

Imali i igrača više

Dinamo je u nastavak krenuo ambicioznije i prvu pravu priliku 'modri' su dočekali u 51. minuti. Nakon lijepe akcije Fernandes - Soudani - Olmo, mladi Španjolac je iz sjajne pozicije pucao, ali ravno u Shehija. Osam minuta kasnije izglednu priliku su imali i domaćini, no Sowe je pucao pored gola. Sowe je u zaprijetio i u 65. minuti nakon pogreške Dinamove obrane. Već je savladao Livakovića, ali je Sigali izbacio loptu u korner. 'Brod' koji tone Mario Cvitanović je pokušao spasiti izmjenama. U igru su ušli Gojak, pa Fiolić, a zatim i Hodžić, ali bez ikakvog učinka.

Tračak nade pojavio se u 78. minuti kada je Nimaga neopreznim prekršajem nad Gojakom zaradio drugi žuti i crveni karton. Dinamo je s igračem više jurnuo po gol, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Shehiju.

SKENDERBEU - DINAMO 0-0

ELBASAN. Elbasan Arena - 12,000 gledatelja; Sudac: Istvan Vad (Mađarska);

Strijelci: 

Žuti kartoni: Nimaga, Radaš, Osmani, Mici, Shehi / Sigali, Fernandes

Crveni kartoni: Nimaga (78)

SKENDERBEU: Shehi - Radaš, Osmani (od 90+2. Muzaka), Jashanica, Mici - Gavazaj (od 83. James), Vangjeli, Latifi - Lilaj, Sowe (od 85. Dita), Nimaga

DINAMO: Livaković - Stojanovič, Sigali, Rrahmani, Lecjaks (od 85. Hodžić) - Doumbia, Moro (od 57. Gojak) - Soudani, Olmo, Fernandes - Henriquez (od 67. Fiolić)

Komentara 154

DU
Deleted user
22:14 24.08.2017.

a sta sad preostaje... bojkot opijata...to ce ih poraziti ahaha

MA
..Marsijanac
20:49 24.08.2017.

Ovaj Dinamo veze nema sa nogometom. Za 45 minuta niti jedan udarac u okvir vrata....

CH
cheguevara
20:23 24.08.2017.

cvitanovicu cim zavrsi poluvrijeme daj otkaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije