Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA OPERACIJA

Ovi ljudi su ključni za povratak Luke Modrića u Dinamo. Evo zašto bi to oduševilo izbornika Dalića

International Friendly - Tunisia v Croatia
Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS
1/3
07.04.2024.
u 08:00

U Dinamu nam nisu željeli reći koliko su taj oglas platili, znamo da je to skupo i u našim medijima, a u Marci, ako su i dobili nekakav popust, teško da su prošli za manje od deset tisuća eura.

Kad je odlazio iz Dinama, Luka Modrić najavio je da bi se jednog dana mogao vratiti u Maksimir, no puno kasnije, sada više ne tako davno kad ga se o tome pitalo, potvrdio je te svoje riječi, ali i dodao: "Pitanje je bi li to sada imalo smisla."

Brzo nakon toga reagirao je Dinamo pa na ekranima na konferencijama za medije u Maksimiru već dulje piše – "imalo bi smisla". Nisu izravno poslali taj odgovor Luki Modriću, ali bilo je jasno na što se misli. No da to nije samo nečija fiks-ideja, potvrđuje nova akcija plavih. Naime, sada su ozbiljno krenuli u "napad" na Luku i žele ga na ljeto vidjeti u Dinamu.

Plavi misle ozbiljno

Zbog toga nisu štedjeli novac. U Marci, tiražnim španjolskim novinama, objavili su oglas na cijeloj stranici, u međunarodnom izdanju na sedmoj stranici, a u izdanju za Madrid na trećoj, udarnoj stranici, s plavim dresom i brojem 10 te Lukinim prezimenom na njemu, a u potpisu je grb Dinama i potpis predsjednika Velimira Zajeca uz riječi "imalo bi smisla" na hrvatskom i španjolskom jeziku.

U Dinamu nam nisu željeli reći koliko su taj oglas platili, znamo da je to skupo i u našim medijima, a u Marci, ako su i dobili nekakav popust, teško da su prošli za manje od deset tisuća eura.

GALERIJA Sprema se Modrićev povratak u Dinamo?

International Friendly - Tunisia v Croatia
1/7

Ovakav Dinamov potez nije nekakav marketinški trik, plavi doista misle ozbiljno. No u svakom slučaju to je potez koji je odjeknuo, Dinamo je dobio velik broj novih pratitelja na Instagramu, što i ne čudi kad ih samo Modrić ima oko 38 milijuna. Dobili su plavi za svoju objavu velik broj lajkova, među njima i brojnih aktualnih i bivših igrača Dinama (Baturina, Ristovski, Kulenović, Rog, Šutalo, Livaković, Ćorluka, Antolić, Etto, Ibanez...), a prenijeli su sve i brojni svjetski mediji. Tu je informaciju prenio i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, pozdrav Dinamu poslala je i Marca, u kojoj je oglas objavljen, objavu su prenijeli BBC, Bild, Kicker i veliki broj drugih svjetskih i regionalnih medija.

Ova objava nije početak akcije jer već neko vrijeme u Dinamu imaju ideju i razrađuju je, a sad su otvoreno krenuli u tu akciju. Ne znamo je li Luka morao sjesti kad je vidio oglas u Marci, ali sad može očekivati poziv sportskog sektora Dinama, na redu su predsjednik Velimir Zajec i v. d. sportskog direktora Marko Marić. Uostalom, Zajec i Modrić sreli su se tijekom posljednje reprezentativne akcije, Zajec je tada rekao da se Modrić kao igrač teško može vratiti u Dinamo, ali da je i kad završi karijeru, dobrodošao u Dinamu.

VEZANI ČLANCI:

No u Maksimiru su zaključili da bi se Luka mogao vratiti i kao igrač, čak se ne boje ni toga koliko bi Luka koštao, drže da bi se to sve preko sponzora moglo riješiti (Odbor za sponzorstvo u Dinamu počinje s radom), a na današnjoj utakmici s Istrom pozvano je 40 uglednih gospodarstvenika kojima bi dolazak Modrića svakako bio zanimljiv.

Plavi igraju i na Lukinu emociju, nikad nije ostao hladan na bilo što što se događalo u Dinamu i oko njega, redovito je lajkao njegove objave, kad god su iz Dinama nešto željeli od njega, on je uvijek pozitivno odgovarao i plavi tu vide šansu da ga privole na povratak u Maksimir.

Puno bi značilo i reprezentaciji

Modriću na ljeto istječe ugovor s Real Madridom, dosad ga se povezivalo s klubovima iz Saudijske Arabije i američkim MLS-om, to su klubovi koji bi Luki mogli ponuditi, a već i jesu, ogroman novac. Modrić ih je redovito odbijao, njegov je cilj bio ostanak u Madridu, u kojem je poželio zaključiti karijeru. Kako je još u jako dobrom stanju iako mu je 38 godina, a ne nazire se da bi mu Real mogao ponuditi novi ugovor, nije nemoguće da još godinu ili dvije odigra u Dinamu, u svom gradu i klubu u kojem je počeo svoju svjetsku nogometnu karijeru. Iz Dinama je stigao do Zlatne lopte, postao najbolji igrač svijeta. Njegov dolazak bio bi ogroman marketinški dobitak za Dinamo, a ako je objava oglasa u Marci izazvala takvu pozornost u svijetu nogometa, možemo samo zamisliti kakve bi bile reakcije da na ljeto Luka dođe u Maksimir i stavi svoj potpis na ugovor s Dinamom. Podignulo bi to cijeli Zagreb na noge, možemo samo zamisliti kakvo bi ludilo zavladalo oko Dinama, koji će napraviti sve. Uostalom, već je lijepo što ga zove natrag, ne želi da završi karijeru a da mu nisu ponudili tu mogućnost, da jednog dana ne kaže – pa nitko me nije zvao.

VEZANI ČLANCI:

Uz to, Modrić bi i igrački puno značio Dinamu, njegova profesionalnost povukla bi cijelu momčad i držala je na visokoj razini, a plavi bi s Lukom u svojim redovima imali ogroman ugled u europskom nogometu. No sada su na potezu Zajec i Marić, koji želju Dinama trebaju predstaviti Modriću i njegovoj obitelji.

Vjerujemo da bi rasplet u kojem bi Modrić ponovno postao igrač Dinama sigurno oduševio i izbornika Zlatka Dalića, jer igranjem u HNL-u povećale bi se šanse da Luka ostane igrati za reprezentaciju i do Svjetskog prvenstva u Americi 2026. godine.

 

Komentara 5

AN
AnimaTor
08:50 07.04.2024.

Pa bilo bi ga lijepo ponovno gledati u Dinamu.

DM
D'Mich
12:04 07.04.2024.

Iako sam hajdukovac navijam za Modrića u Dinamu. To bi bilo dobro za HNL pa i za Hajduk. Modriću je srce u Hrvatskoj ali u Americi je izazov.

BS
Blue_shirt
09:14 07.04.2024.

Bobana za direktora kluba a Luka Modrić kapetan momčadi u sezoni 2024/25 , e to bi bio veliki korak naprijed u podizanju ugleda kluba u europi. Vjerujem da bi uz njih i jos pokoje pojacanje usli u top 20 na uefa ljestvici vrlo brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije