Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKI VELIKAN

Opet odbijena žalba Platinija! Žestoka kazna ostaje na snazi

Michel Platini
Foto: DPA/Pixsell
1/6
05.03.2020.
u 12:06

Blatter je suspendiran na  šest godina, a Platini na osam što mu je CAS smanjio na četiri godine pa njegova suspenzija ističe u listopadu

Europski sud za ljudska prava (CEDH) u Strasbourgu odbacio je u četvrtak žalbu bivšeg predsjednika UEFA-e Michela Platinija na četverogodišnju suspenziju koja mu je dosuđena jer je primio dva milijuna dolara od FIFA-e, ocijenivši takvu kaznu "pravednom".

"Sud je utvrdio da, imajući u vidu ozbiljnost neprimjerenog ponašanja, visoki položaj Michela Platinija u vodećim tijelima UEFA-e i potrebu da se vrati ugled sportu i FIFA-i, kazna nije bila pretjerana ili proizvoljna", navodi se u priopćenju . 

To je peti put da je Platini izgubio pravnu bitku nakon što su etički i žalbeni odbori FIFA-e, Sportski arbitražni sud (CAS) i Vrhovni sud Švicarske iznijeli dokaze o pravednosti slučaja. 

Platini je 2015. pokušavao zamijeniti Seppa Blattera na čelu FIFA-e, no nije uspio jer je otkriveno da je Blatter 2011. odobrio da se Platiniju isplate dva milijuna dolara za savjetodavne poslove koju je bivši francuski nogometaš obavljao deset godina prije. 

Blatter je suspendiran na  šest godina, a Platini na osam što mu je CAS smanjio na četiri godine pa njegova suspenzija ističe u listopadu.

>>> Pogledajte što su nakon utakmice rekli akteri derbija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije