Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atmosfera u Celju

Našim igračima na početku ovacije, a na kraju zvižduci

'04.09.2013., Slovenia, Celje - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket 2013.Grupa C. Hrvatska - Spanjolska. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
05.09.2013.
u 07:51

- Nakon ovoga možemo ih očekivati jako malo, na nama je da pokažemo da život nije jedna utakmica

"Kako je dobro vidjeti te opet", čulo se sinoć u Areni Celje, na jednoj od minuta odmora u utakmici protiv Španjolske koja je završila pobjedom Furije 68:40. Zacijelo su takvo što pomislili i naši reprezentativci kada su, na početku utakmice, vidjeli puno crveno-bijelih 'kockica' i čuli skandiranje "Hrvatska, Hrvatska".

Nakon punih osam godina hrvatski su košarkaši na Eurobasketu mogli osjetiti podršku navijača. Dogodilo se to posljednji puta 2005. godine u Podgorici. I tada je bila riječ o Eurobasketu u susjedstvu.

Od 4000 gledatelja u Celju, najmanje 2000 bili su hrvatski navijači. Među njima i košarkaška obitelj Tomas, otac i tri sina, od kojih je jedan ozlijeđeni reprezentativac Marko Tomas. Vidjeli smo sinoć i četiri mlada Šibenčanina u Šarićevim dresovima, neke s imenom Petrović na leđima, a bilo ih je i u "ratničkim bojama", s vaterpolskim kapicama, transparentima... Svi bi oni, kada bi vidjeli kakav požrtvovan potez, skočili, pa su tako glasno pozdravili muški prekršaj Šarića na Gasolu ili akrobatski presječenu loptu Drapera. No, kako je rezultat padao, pokliči su se pretvarali u žvižduke pri čemu su se najviše okomili na kapetana Ukića. Na koncu je ceh platio i izbornik Jasmin Repeša:

- Ja sam čovjek od ponosa pa mi nije bilo lako popeti se po tribini do studija HTV-a jer sam morao proći kroz naše navijače koji su s pravom nezadovoljni. Bilo je tu uvreda, i na moj i na račun igrača, no ja to sve razumijem. Čovjek nas je došao bodriti, potrošio je novac, a nije dobio ono što je htio.

Prije Eurobasketa Repeša je rekao da navijači, ne budu li zadovoljni s prvom utakmicom, više ne trebaju dolaziti. Koliko ih on očekuje danas protiv Gruzije?

- Nakon ovoga možemo ih očekivati jako malo, na nama je da pokažemo da život nije jedna utakmica. Ovo je tek prvi dan turnira - nudio je izbornik optimizam.

Suigrače je bodrio i ozlijeđeni Marko Tomas, zajedno s ocem i braćom. Prije utakmice je rekao da se grozno osjeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije