Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO KOD KLUBOVA

Napadač Švicarske na SP-u nije htio slaviti gol protiv Kameruna, ovo je razlog

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Switzerland v Cameroon
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/4
24.11.2022.
u 12:47

Vjerojatno vam je poznata situacija u kojoj nogometaš postiže pogodak protiv svojeg kluba i iz poštovanja prema bivšem klubu ne slavi postignut pogodak, ali ova situacija je pokazala da se to može dogoditi i u reprezentativnom dresu

Vjerojatno vam je poznata situacija u kojoj nogometaš postiže pogodak protiv svojeg kluba i iz poštovanja prema bivšem klubu ne slavi postignut pogodak, ta praksa je u klupskom nogometu već poprilično uobičajena.

Međutim, utakmica prvog kola skupine G na Svjetskom prvenstvu između Kameruna i Švicarske je dokazala da se takve situacije mogu dogoditi i u reprezentativnom dresu.

Napadač švicarske reprezentacije Breel Embolo (25) upisao je pogodak u 49. minuti susreta, što mu je 13. pogodak za nacionalnu vrstu.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Switzerland v Cameroon - Al Janoub Stadium, Al Wakrah, Qatar - November 24, 2022 Switzerland's Breel Embolo scores their first goal REUTERS/Marko Djurica Photo: MARKO DJURICA/REUTERS
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

No, budući da je rođen u kamerunskom glavnom gradu Yaoundeu i da je tamo živio do pete godine života, Embolo je odlučio da protiv svoje takoreći prave nacije neće slaviti pogodak. 

Embolo je, inače, iz Kameruna prvo odselio u Francusku nakon rastave njegovih roditelja kao petogodišnjak, a dvije godine nakon toga je s majkom odselio u Švicarsku, gdje je s devet godina krenuo igrati nogomet u niželigašu Nordsternu. Državljanstvo je dobio 2014. godine, a debitirao je za reprezentaciju godinu dana kasnije. 

U svojoj seniorskoj klupskoj karijeri Embolo je igrao za Basel, Schalke, Borussiju Moenchengladbach, a od ove sezone je član Monaca.

Komentara 5

SD
sdragan
13:08 24.11.2022.

Ne znam...Meni je ovo tužno. Ne bih mu bio u koži...

VI
vito100
13:50 24.11.2022.

pa više sam ja švicarac nego on..normalno da se ne veseli kad je Kamerunac

CA
cavecanem
13:12 24.11.2022.

U Kamerunu Embolo u Istri ombolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije