Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Final four Eurolige

Mladost slavila nakon peteraca, Partizan novi prvak Europe

Frano Karač
Slavko Midzor/PIXSELL
04.06.2011.
u 20:57

U utakmici za treće mjesto na završnici vaterpolske Eurolige u Rimu, zagrebačka je Mladost pobijedila Budvansku rivijeru 14:12 (8:8, 10:10) nakon peteraca

Mladostaši su do naslova treće momčadi Europe došli nakon fantastičnog preokreta u zadnjoj četvrtini utakmice koji im je omogućio da izbore produžetak, a zatim i peterce nakon kojih su osvojili treće mjesto na Final fouru.

Prva dionica pripala je žapcima 2:1, no sljedeće dvije četvrtine zagrebaši kao da nisu postojali u bazenu. Prvo su Crnogorci dobili drugih osam minuta 4:1, a zatim i treću četvrtinu sa 2:1. Tako su žapci u zadnjih osam minuta ušli sa tri pogotka zaostatka (4:7).

No, prednost je već u prve dvije minute gotovo poništena, a izjednačenje za 8:8 donio je Vanja Udovičić svojim trećim pogotkom. Nakon nekoliko neiskorištenih napada s obje strane, Mladost je imala igrača više i loptu za pobjedu, no Karačev udarac završio je na gredi.

Produžetak je bolje otvorila Mladost, koju je četvrtim pogotkom na utakmici u vodstvo 9:8 doveo Frano Karač, a na 10:8 povisio je Udovičić. Prvi produžetak završio je prednošću žabaca 10:9.

U drugom su Zagrepčani imali 2-3 prilike odlijepiti se na dva pogotka prednosti, a onda je Budva izjednačila u zadnjoj minuti. Imali su žapci ponovo u rukama pobjedu, no u zadnjim sekundama udarac naših vaterpolista obranio je vratar Crnogoraca Šefik.

Nakon dva produžetka rezultat je bio neriješen, pa se pristupilo izvođenju petaraca u kojima je uspješnija bila Mladost.

Peterci:

Karač 11:10

Pasković 11:11

Muslim 12:11

Danilović promašio

Udovičić 13:11

M. Petković 13:12

A. Petković 14:12

Boyd promašio.

Vaterpolisti beogradskog Partizana novi su prvaci Europe nakon što su u finalu završnice Eurolige pobijedili talijanski Pro Recco 11:7.

Komentara 4

H0
Hajduk_058
00:01 05.06.2011.

ovi Srbi su nevjerovatni, od kada je otišla Crna Gora postali su prvaci svijeta u vaterpolu, pa sad Partizan, onda davis cup u tenisu, Đoković, prvo mjesto na Euroviziji, a od Crne Gore ni C

CV
car_vukota
06:59 05.06.2011.

Vaterpolisti beogradskog Partizana novi su prvaci Europe nakon što su u finalu završnice Eurolige pobijedili talijanski Pro Recco 11:7. Prekratko da bi se opisalo kako je Partizan razvalio Pro Recco. Nakon 3:3 talijani nisu imali nikakve šanse jer je PArtizann bio bolji u svakom segmentu. Jedna od boljih utakmica koje sam gledao. Bravo!!

HA
haliks
08:28 05.06.2011.

nema veze bitno da smo u vrhu! mi smo jaka sportska nacija,u svemu smo pri vrhu il na vrhu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije