Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO U-17

'Mladi vatreni' ispali s Europskog prvenstva. Velšani su bili suviše tvrd orah

Marijan Budimir je novi izbornik U-17 reprezentacije (arhiva)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.05.2024.
u 19:12

Na koncu je Austrija osvojili prvo mjesto sa sedam bodova, dalje ide i Danska sa četiri boda, Hrvatska je treća s tri boda, dok je posljednji Wales osvojio jedan bod

Hrvatska nogometna U-17 reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva na Cipru nakon što je u susretu posljednjeg kola skupine B odigrala 1-1 protiv Walesa. Bio je to treći remi odabranika izbornika Marijana Budimira nakon 0-0 protiv Austrije i 2-2 protiv Danske.

Uoči posljednjeg kola bilo je jasno kako "mladi Vatreni" moraju pobijediti otpisani Wales i nadati se povoljnom ishodu druge utakmice između Austrije i Danske koja nije smjela završiti remijem s mnogo golova. I dok je Austrija već nakon sat vremena igre imala velikih 4-0, hrvatska vrsta nažalost, nije uspjela slomiti srčane Velšane.  

VIDEO Zlatko Dalić o Jošku Gvardiolu: Igrat će na lijevom boku, s razlogom je najskuplji igrač svijeta

Hrvatska je povela u 24. minuti golom Brune Durdova. Mladi igrač Hajduka sjajno je pogodio direktno iz kornera iznenadivši vratara Maxa Hudsona. Nažalost, hrvatsko slavlje je kratko trajalo, u 32. minuti je Cruz Allen izjednačio iz slobodno udarca. U nastavku susreta Hrvatskoj je trebao jedan gol, ali je ostalo 1-1.

U drugom susretu Austrija je uvjerljivo porazila Dansku sa 4-0, a po dva gola zabili su Philipp Moizi (11, 29) i Oghenetejiri Adejenughure (50, 52). Na koncu je Austrija osvojili prvo mjesto sa sedam bodova, dalje ide i Danska sa četiri boda, Hrvatska je treća s tri boda, dok je posljednji Wales osvojio jedan bod. Podsjećamo, plasman u četvrtfinale osvojit će po dvije najbolje ekipe iz svake od četiri skupine.

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

Marijan Budimir je novi izbornik U-17 reprezentacije (arhiva)
1/13

Komentara 3

Avatar southman
southman
10:23 27.05.2024.

Pola tih dečki nema blage veze o nogometu. A i ne izgledaju kao igrači.

SS
sokac sa drave
09:17 27.05.2024.

Trener i igraci nisu dorasli zadatku.Izbor igraca je bio po sistemu ja sam trener iz splita i skoro svi igraci su iz splita.U toj dobnoj kategoriji mi imamo u hrvatskoj puno boljih igraca.Sama igra nije bila za gledati,lopta se igracima odbijala kao od granitnog spomenika.Za ovu blamazu netko mora odgovarati.

Avatar GF1
GF1
22:35 26.05.2024.

Ako ne mozemo nikoga pobjediti, nismo ni zasluzili ići dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije