Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANI NOGOMET

Milan nastavio harati Italijom: Rebić ušao s klupe, Rog odigrao cijeli susret za Cagliari

Ante Rebić
Foto: EXPA/PIXSELL
15.07.2020.
u 23:04

Na vrhu je Juventus sa 76 bodova, druga Atalanta, koja je u utorak sa 6-2 svladala Bresciju, ima 70, a slijede Inter i Lazio sa po 68.

ITALIJA

Nogometaši Milana nastavili su seriju pozitivnih rezultata u talijanskom prvenstvu svladavši kao domaćini u susretu 33. kola Parmu sa 3-1 (0-1).

Gosti su poveli krajem prvog poluvremena golom Kurtiča (44), no početkom nastavka domaći su vrlo brzo preokrenuli odličnim golom Kessiea (55) i lijepom akcijom koju je okrunio Romagnoli (59). Konačnih 3-1 postavio je Calhanoglu (77). Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić igrao je za Milan od 61. minute.

Sedmi Milan sada ima 53 boda, kao i šesti Napoli, koji je na gostovanju kod Bologne igrao 1-1, bod više uz utakmicu manje ima peta Roma, a sedam bodova manje uz također utakmicu manje ima osmi Sassuolo. Parma je 12. sa 40 bodova.

U Bologni je Napoli poveo golom Manolasa (7) iz gužve u kaznenom prostoru, dok je poravnao Barrow (80). Marko Rog odigrao je čitav susret za Cagliari koji je na gostovanju kod Sampdorije izgubio s uvjerljivih 0-3 (0-2). Domaće, koji su ovom pobjedom napravili ogroman korak ka osiguranju ostanka, u vodstvo je doveo Gabbiadini (8), da bi potom još dva gola postigao Bonazzoli (40, 53) od kojih je posebno atraktivan bio onaj za 2-0.

Sampdoria je sada 13. sa 38 bodova, devet više od 18. Leccea koji se nalazi u zoni ispadanja, dok je Cagliari 11. sa 41 bodom. Na vrhu je Juventus sa 76 bodova, druga Atalanta, koja je u utorak sa 6-2 svladala Bresciju, ima 70, a slijede Inter i Lazio sa po 68.

GRČKA

U susretu koji je odlučivao o drugom mjestu u grčkom prvenstvu AEK i PAOK su odigrali bez golova, čime su gosti obranili tri boda više uoči zadnjeg kola i korak su do plasmana u kvalifikacije Lige prvaka.

AEK-u je trebala pobjeda kako bi se probio na drugu poziciju iza prvaka Olympiakosa, no Marko Livaja i njegovi suigrači nisu uspjeli slomiti gostujuću obranu.

Najbolju priliku na utakmici imali su gosti u 87. minuti kada je Miroslav Stoch pogodio okvir gola. Livaja je za AEK igrao cijeli susret, dok Josip Mišić nije nastupiti za PAOK.

Uoči zadnjeg kola Olympiakos je osigurao naslov prvaka sa 88 bodova, PAOK ima 72 boda, AEK 69, a četvrti je Panathinaikos sa 55 bodova.

U zadnjem kolu PAOK-u će trebati bod protiv Arisa, dok AEK očekuje gostovanje kod Olympiakosa. AEK i Olympiakos će odmjeriti snage i u finalu grčkog Kupa 26. srpnja.

ENGLESKA

Nogometaši Manchester Cityja i Tottenhama upisali su pobjede u susretima 36. kola engleskog nogometnog prvenstva. City je na svom stadionu Etihad pobijedio Bournemouth sa 2-1, dok je Tottenham na gostovanju porazio Newcastle United sa 3-1.

"Građani" su poveli 2-0 golovima Davida Silve (6) i Gabirela Jesusa (39), a u nastavku je smanjio David Brooks.

Tottenham je na St James Parku porazio Newcastle United sa 3-1, a susret je obilježio dvostruki strijelac Harry Kane, koji se upisao u "Klub 200". Kane je s dva gola stigao do brojke od 201 pogotka u 350 nastupa pri čemu je 185 zabio za Tottenham. Devet je postigo u dresu Millwalla, pet za Leyton Orient, a dva za Leicester. Za goste je zabio i Son Heung-Min, dok je pogodak za "Svrake" postigao Matt Ritchie.

Burnley i Wolverhampton su odigrali 1-1, a domaćin je izjednačio u šestoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca. Gosti su poveli u 76. minuti preko Raula Jimenza.

Večeras je na rasporedu i derbi između Arsenala i Liverpoola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije