Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Memphis pobijedio unatoč 40 koševa Westbrooka, Spursi rutinski svladali Blazerse

Memphis - Oklahoma
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.11.2015.
u 10:28

Boston Celticsi ostvarili su treću pobjedu zaredom svladavši domaće Houston Rocketse sa 111-95.

Košarkaši San Antonio Spursa ostvarili su petu pobjedu zaredom u NBA ligi rutinski svladavši na svom terenu Portland Trail Blazerse sa 93-80.

Kawhi Leonard nastavio se potvrđivati kao prvi igrač Spursa ove sezone sa 19 koševa i 9 skokova, a odličnu je utakmicu odigrao i argentinski veteran Emanuel Ginobili sa 17 ubačaja. Kod Blazersa Damian Lillard (27 poena, 7 skokova, 6 asistencija) nije mogao sam. Ovom pobjedom Spursi su stigli na omjer pobjeda i poraza 8-2, te se učvrstili na drugom mjestu Zapadne konferencije iza nezaustavljivih prvaka Golden State Warriorsa (11-0). Portland je pao na 4-8.

U derbiju skupine Central Chicago Bullsi su na svom terenu svladali Indiana Pacerse sa 96-95 u laganu pomoć sudaca u završnici. Bullsi su imali prednost tijekom gotovo čitavog tijeka utakmice, ali šest minuta prije kraja ostali su bez svog najboljeg igrača Derricka Rosea koji je iskrenuo gležanj lijeve noge što su Pacersi iskoristili i primakli se na samo jedan poen zaostatka, te su imali napad za pobjedu. U toj posljednjoj akciji Pacersa loptu je uzeo njihov najbolji igrač Paul George koji se digao na šut s otprilike četiri metra, ali nije bio precizan jer ga je po ruci udario Jimmy Butler, no suci se nisu oglasili i Bullsi su zadržali minimalnu prednost. Rose je ubacio 23, a Butler 17 koševa za Bullse, dok je George susret završio sa 26 ubačaja, a Monta Ellis je dodao 20 za Pacerse. Bullsi su sada drugi u Centralu i na čitavom Istoku s omjerom 7-3, iza vodećih Cleveland Cavaliersa (8-2), dok je Indiana pala na 6-5.

Nakon slabijeg ulaska u sezonu Memphis Grizzliesi su 122-114 domaćom pobjedom protiv Oklahoma City Thundera stigli do 50-postotnog učinka (6-6). Grizzliesi su imali fenomenalnu šutersku večer za tri poena, pogodili su 12 od 17 pokušaja s distance, pa uspjeh nije mogao izostati. Mario Chalmers zabio je 29, a Mike Conley je dodao 21 uz 9 asistencija za domaće, dok je Russell Westbrook samostalno držao goste u igri sa 40 pogodaka i 14 asistencija, no u samoj završnici je ipak posustao.

Boston Celticsi ostvarili su treću pobjedu zaredom svladavši domaće Houston Rocketse sa 111-95. Na poluvremenu je rezultat bio 55-55, dvoboj je bio izjednačen do sredine treće četvrtine, a tada su Celticsi napravili sjajnu seriju od 27-5 kojom su stigli do velike prednosti od 97-70 i mirno priveli dvoboj kraju. Isaiah Thomas sa 23 i Avery Bradley sa 21 poenom predvodili su Celticse, dok su Trevor Ariza sa 18 ubačaja i 9 skokova i James Harden sa 16 koševa bili najučinkovitiji kod Rocketsa koji su izgubili treću utakmicu zaredom.

Phoenix Sunsi su među najugodnijim iznenađenjima na početku sezone, a do šeste pobjede u 10. nastupu stigli su svladavši slabašne Los Angeles Lakerse sa 120-101. Brandon Knight ostvario je "triple-double" sa 30 koševa, 15 asistencija i 10 skokova za Sunse, dok je Jordan Clarkson sa 20 poena predvodio Lakerse.

Philadelphia 76-ersi su i nakon 11 odigranih utakmica još uvijek bez pobjede, u ponedjeljak su izgubili na svom terenu od Dallas Mavericksa sa 86-92. Domaći su pet minuta prije kraja imali prednost 81-79, ali u završnici je do izražaja došlo iskustvo gostiju iz Teksasa koji su utakmicu zaključili serijom 13-5. Dirk Nowitzki sa 21 i Chandler Parsons sa 20 pogodaka predvodili su Mavse, dok je kod Sixersa najbolji bio "rookie" Jahlil Okafor sa 19 ubačaja i 11 skokova.

>>Bryant vodio LA do pobjede, Garnett peti u povijesti s više od 50.000 minuta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije