Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRA MEDIJE

Mamić: Halilović ne ide u Bayern, a Petev neće biti trener

Zoran Mamić (1)
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
23.10.2013.
u 17:19

Iako iz kluba stiže informacija da će do kraja polusezone momčad voditi trojac Zoran Mamić, Krznar i Cvitanović, u Dinamu se nikad ne zna pa je tako moguće da klub dobije i stalno rješenje.

Prazne tribine, loše igre i rezultati, sumorno ozračje u klubu i oko njega, garnirano novom smjenom trenera nakon manje od dva mjeseca... U takvome, nimalo poticajnom ozračju, eto, nogometaši Dinama ugostit će u četvrtak nizozemski PSV u 3. kolu skupine B Europske lige. Tražit će plavi barem bod, prvi ovosezonski europski bod, koji bi im pokazao "svjetlo na kraju tunela" u koji su zalutali ove jeseni.

Momčad je, baš kao i nakon poraza protiv bečke Austrije, preuzeo sportski direktor Zoran Mamić (asistirat će mu Damir Krznar i Igor Cvitanović), koji je bez imalo ograđivanja uoči dvoboja s PSV-om rekao:

– Stanje u svlačionici sad je znatno lošije nego što je bilo prije dva mjeseca! Momčad je psihološki potonula, strmoglavila se prema ponoru – rekao je mlađi Mamić.

I nije to Mamić rekao da bi sebi podario alibi. Prije dva mjeseca, naime, razlog za Jurčićevu smjenu bio je isključivo sramotni poraz protiv bečke Austrije, koji je na kraju, pokazalo se i nakon uzvrata, bio koban za plave i stajao ih je plasmana u Ligu prvaka. A Ivanković je odletio nakon samo 50 dana isključivo zbog loših rezultata u domaćem prvenstvu – u zadnjih pet utakmica upisana su čak dva poraza, jedan remi i samo dvije pobjede, uz gol-razliku 2:3!

– Ne pamtim tako loš učinak zadnjih osam godina! I nije sad važno tko je više kriv, trener ili igrači. Zna se da se igrače ne može promijeniti i da u ovakvim situacijama lete trenerske glave – kaže Mamić...

A kolika je krivnja uprave koja je birala trenera?

– Naravno da su povučeni pogrešni potezi. Rezultat je uvijek jedino mjerilo, a rezultata zasad nema...

Budete li do kraja jeseni ostvarili dobar rezultat, hoćete li ostati na Dinamovoj klupi?

– Ne! Kao sportski direktor logično je da sam opet preuzeo odgovornost, međutim ne vidim se u budućnosti kao trener. Ali, nikad ne reci nikad, možda se i u meni probudi ta želja – pričao je Mamić.

Gdje su uzroci Dinamovih problema? Nije to baš tako lako detektirati, nakupilo se mnogo toga i ne postoji taj skalpel kojim bi se ti problemi mogli odstraniti preko noći. Niti su se, uostalom, problemi stvorili preko noći, nego su se mjesecima nakupljali. I zato Mamić utakmicu protiv PSV-a tretira kao novi početak:

– Ovo je lijepa prilika da vratimo dio izgubljenog samopouzdanja. U situaciji kakvoj jesmo, bio bih zadovoljan i bodom, međutim jasno je da ćemo ići na pobjedu – kaže sportski direktor, ostavivši dvojbe oko nastupa Sammira i Brozovića, a sigurno je da neće biti ozlijeđenog Pamića.

Prazne tribine bit će još jedan veliki Dinamov hendikep, posebno za neke igrače koji su u domovini navikli igrati pred 60.000 gledatelja...

– Rekao sam Soudaniju da se ne šokira kad istrči na teren, još ću s njim o tome razgovarati.

Mamić je potvrdio da će na utakmici s PSV-om Dinamov gost biti bugarski trener Ivajlo Petev, ali nije u kombinaciji za mjesto trenera! Demantirao je sportski direktor i informaciju o Halilovićevu odlasku u Bayern, rekavši ovo:

– Ništa se novo nije dogodilo, a interes Bayerna, kao i mnogih drugih klubova, postoji već godinu i pol...

Je li ovaj Dinamo ipak precijenjen, jesu li treneri žrtve prevelikih ambicija?

– Da ne vjerujem u ovu momčad, ne bih ni sjeo sad već drugi put na klupu! Treba nam dobra igra dobar rezultat da se vratimo u pobjednički niz! Nadam se da ćemo već protiv PSV-a pokazati drukčije, ljepše lice nego dosad...

Konferenciju za medije u Maksimiru pratio je Leteći reporter Večernjeg lista.

>> Europski mediji: Halilović potpisao za Bayern, Dinamu 20 mil. €

>>Novi trener Dinama bit će stranac: Petev je već u Zagrebu?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije