Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA KVALITETE

Livaković dobio veliko priznanje: Vratar Hrvatske našao se na popisu najboljih nogometaša svijeta

Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju 18. kolo HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
25.01.2023.
u 09:00

Jedan od najboljih čuvara mreže na svjetskom prvenstvu u Kataru dobio je mjesto na ekskluzivnom popisu nogometne kreme

Golman zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković oduševio je svijet izvedbama na svjetskom prvenstvu u Kataru i jedan je od najzaslužnijih što su vatreni osvojili brončanu medalju. Livaković je sada dobio novu potvrdu svoje kvalitete, ugledni britanski medij The Guardian uvrstio ga je na popis 100 najboljih igrača u 2023. godini.

Prestižnu listu birala su poznata nogometna imena poput bivšeg desnog beka Intera i Brazila Maicona te legendarnog turskog trenera Fatiha Terima. Iza Livakovića ostala su imena poput Manuela Neuera, Nicolasa Otamendija, Leroya Sanea, Thiaga Silve, Aleksandra Mitrovića i Huga Llorisa.

Vatreni se našao na 71. mjestu ovog popisa, a Guardian je objavio tek 30 imena koja se nalaze na dnu popisa. Zagrebački Dinamo pohvalio se dostignućem svog vratara na društvenim mrežama. 

21.01.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 18. kolo, GNK Dinamo Zagreb - HNK Gorica. Dominik Livakovic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

- Naš sjajni vratar i reprezentativni čuvar mreže Dominik Livaković, otkako se spustio zastor Svjetskog prvenstva u Kataru, ne prestaje primati komplimente i pohvale na račun svojih izvedbi, a još jedna ovog je puta stigla od Britanaca. Naime, ugledni britanski list The Guardian početkom svake godine objavljuje popis najboljih 100 nogometaša svijeta. Popis se kreira od 2017. godine, a tradicionalan izbor u izvornom obliku nosi jednostavni naziv The 100 Best Footballers in The World. Guardian je danas objavio listu 30 nogometaša u svom izboru, počevši od najniže rangiranih prema više rangiranima, dakle od 100. do 70. mjesta ljestvice. Posebno veseli činjenica da se na popisu našlo upravo i ime Dominika Livakovića. Ne samo to, Livaković je i u konkurenciji nogometaša koji dolaze iz europskih velikana poput Bayerna, Reala i Manchester Uniteda zauzeo visoko, u ovom slučaju najviše moguće mjesto na popisu, 71. poziciju.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije