Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIČE SE GOLOVA

Legenda malog nogometa bi uvela veliku promjenu pravila na Kutiji šibica

22.11.2021.
u 11:30

- U posljednje vrijeme u mali nogomet, odnosno na Kutiju šibica uvedeno je pravilo o broju dozvoljenih prekršaja prije kaznenog udarca kao u futsalu. Štopa se i vrijeme i to je sve dobro.

Robert Grdović svakako spada među 10 najboljih igrača malonogometnog turnira Kutija šibica svih vremena. U svojim vitrinama ima pet seniorskih i jednu veteransku Kutiju. Od 1997. do 2009. na seniorskim turnirima osvojio je pet prvih, jedno drugo i pet trećih mjesta. Kutiju je osvajao s momčadima Megaton Music (1997. i 1999.), Agrokor (2006.), Nacional (2008.) te Asfalti Zelenika Plamen Križevci (2009.). Jedini naslov na veteranskom turniru osvojio je s momčadi Restoran Gladne oči 2018. godine. Od pojedinačnih nagrada bio je dvaput proglašen za najboljeg igrača turnira – 1999. i 2006. godine, a 2008. godine bio je s 13 pogodaka najbolji strijelac turnira.

Najveća trema na Štefanje

– Nisam baš dobar s brojkama, ali pamtim sva svoja prva mjesta. Da sam i osvojio i jedno, pamtio bih to cijeli život. Sve koje sam osvojio jako dobro pamtim, ali i pamtim neke poraze. Na kraju krajeva, bilo je puno više dobrih svari nego loših koje su mi se dogodile na Kutiji šibica – istaknuo je Robert.

Treba tu dodati i jednu osvojenu veteransku Kutiju kao voditelj...

– Da, bio sam voditelj veteranske momčad Mal-Gal kada smo bili prvi. Zadnju Kutiju, 2019., nisam igrao zbog privatnih razloga. Naime, u to vrijeme bio sam izbornik futsal reprezentacije Turkmenistana – kaže Grdović.

Ove godine igrate?

– Da, i nadam se da ćemo doći što dalje. Ne bi bilo loše da budemo prvi – dodao je.

Štefanje i utakmica četvrtfinala za vas je uvijek posebna?

– Pa je. To je najvažniji dan na turniru. Kad sam igrao na Štefanje, uvijek sam imao najveću tremu. Jer, pobjedom si u završnici, pobjeda donosi još dvije utakmice, znaš da igraš turnir do samog kraja – kaže Robert.

U vaše vrijeme turnirom je prošao velik broj sjajnih igrača. Je li vam netko ostao u posebnoj uspomeni?

– Puno je tu igrača prošlo. Bio mi je užitak gledati Stjepana Pavlica, mog mentora, i Josipa Palića. To su moji igrački uzori i od njih sam puno toga naučio. Moram istaknuti i velike četiri legende ovog turnira – Mate Čuljak, Kristijan Gracin, Duško Popovski i Zlatko Kranjčar. Nažalost, sva četvorica su u kratko vrijeme preminula – rekao je Grdović.

Finala postala sve “tvrđa”

Igrali ste podjednako dobro futsal i mali nogomet. Koja je po vama osnovna razlika između malog nogometa i futsala?

– Pa sve ih je manje. U posljednje vrijeme u mali nogomet, odnosno na Kutiju šibica uvedeno je pravilo o broju dozvoljenih prekršaja prije kaznenog udarca kao u futsalu. Štopa se i vrijeme i to je sve dobro. Taktički tu nema previše iznenađenja. Sve je više spremnih momčadi. Imam još neke ideje. Primjerice, možda bi se na Kutiji moglo primijeniti pravilo iz futsala da nema vraćanja lopte vrataru. Radi atraktivnosti i da se postiže što veći broj pogodaka, ja bih proširio vrata na četiri metra. Naravno, to bi bio veliki zahtjev za organizatore jer bi morali izraditi nekoliko takvih vrata. U posljednje vrijeme gledamo finala na jedan pogodak, što gledateljima nikako nije privlačno – zaključio je Grdović koji je nastupio na Europskom prvenstvu 1999. u Španjolskoj te svjetskim prvenstvima 2000. u Gvatemali i 2001. u Rusiji.

Inače, 50. izdanje ovog turnira počinje 29. studenog, a finale će se igrati točno za mjesec dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije