Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost u Lauseanni

Kevin Mayer i Dina Asher-Smith najbolji atletičari Europe

Kevin Mayer
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
27.10.2018.
u 11:08

Mayer je nominiran i za najboljeg atletičara svijeta, a pobjednike će Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasiti početkom prosinca.

Novi svjetski rekorder u desetoboju Francuz Kevin Mayer proglašen je najboljim atletičarem Europe, dok je u ženskoj konkurenciji ta nagrada pripala Britanki Dini Asher-Smith na svečanosti koju je Europska atletska federacija organizirala u petak navečer u Lauseanni. 

Mayer je treći francuski atletičar koji je osvojio ovu titulu nakon Christophea Lemaitrea 2010. i Renauda Lavilleniea 2014. i prvi desetobojac od Tomasa Dvoraka iz Čehoslovačke 1999.

Uz Mayera u finale su se plasirali svjetski i europski prvak na 200m Turčin Ramil Guliyev, europski prvak na 1.500m i 5.000m Norvežanin Jakob Ingebrigtsen i prvak Europe u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis.

Mayer je sezonu počeo osvajanjem naslova svjetskog prvaka u sedmoboju u Birminghamu, na EP u Berlinu je ostao bez medalje zakazavši u skoku u dalj, ali je onda na mitingu u Talenceu u rujnu srušio svjetski rekord u desetoboju kojeg je do tada držao Ashton Eaton osvojivši 9.126, 81 više od Amerikanca

Britanka Dina Asher-Smith je na europskom prvenstvu u Berlinu osvojila tri naslova prvakinje - na 100, 200 i u štafeti 4 x 100m. Ona je četvrta Britanka kojoj je pripala ova nagrada nakon Sally Gunnell 1993., Kelly Holmes 2004. i Jessice Ennis-Hill 2012. Asher-Smith je u izboru pobijedila najbolju atletičarku u Europi prošle sezone Grkinju Ekaterini Stefanidi i europsku, svjetsku i olimpijsku pobjednicu u sedmoboju Belgijanku Nafissatou Thiam.

Mayer je nominiran i za najboljeg atletičara svijeta, a pobjednike će Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasiti početkom prosinca.

Komentara 1

ST
Stručnjak
01:58 28.10.2018.

nikad čuo za ovoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije