Naslovnica Sport Ostali sportovi

Kevin Mayer i Dina Asher-Smith najbolji atletičari Europe

Mayer je nominiran i za najboljeg atletičara svijeta, a pobjednike će Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasiti početkom prosinca.
27. listopada 2018. u 11:08 1 komentara 280 prikaza
Kevin Mayer
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Novi svjetski rekorder u desetoboju Francuz Kevin Mayer proglašen je najboljim atletičarem Europe, dok je u ženskoj konkurenciji ta nagrada pripala Britanki Dini Asher-Smith na svečanosti koju je Europska atletska federacija organizirala u petak navečer u Lauseanni. 

Sandra Perković na Hanžeku Atletika Hrvatska atletika u Varaždinu 2019. traži put u elitno društvo

Mayer je treći francuski atletičar koji je osvojio ovu titulu nakon Christophea Lemaitrea 2010. i Renauda Lavilleniea 2014. i prvi desetobojac od Tomasa Dvoraka iz Čehoslovačke 1999.

Uz Mayera u finale su se plasirali svjetski i europski prvak na 200m Turčin Ramil Guliyev, europski prvak na 1.500m i 5.000m Norvežanin Jakob Ingebrigtsen i prvak Europe u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis.

Usain Bolt Ispunila mu se želja Boltu ponudili ugovor, uskoro bi mogao postati profesionalni nogometaš

Mayer je sezonu počeo osvajanjem naslova svjetskog prvaka u sedmoboju u Birminghamu, na EP u Berlinu je ostao bez medalje zakazavši u skoku u dalj, ali je onda na mitingu u Talenceu u rujnu srušio svjetski rekord u desetoboju kojeg je do tada držao Ashton Eaton osvojivši 9.126, 81 više od Amerikanca

Britanka Dina Asher-Smith je na europskom prvenstvu u Berlinu osvojila tri naslova prvakinje - na 100, 200 i u štafeti 4 x 100m. Ona je četvrta Britanka kojoj je pripala ova nagrada nakon Sally Gunnell 1993., Kelly Holmes 2004. i Jessice Ennis-Hill 2012. Asher-Smith je u izboru pobijedila najbolju atletičarku u Europi prošle sezone Grkinju Ekaterini Stefanidi i europsku, svjetsku i olimpijsku pobjednicu u sedmoboju Belgijanku Nafissatou Thiam.

Usain Bolt LEGENDARNI ATLETIČAR Evo kako je Bolt odgovorio na ponudu Zagrepčanina koji ga želi dovesti

Mayer je nominiran i za najboljeg atletičara svijeta, a pobjednike će Međunarodna atletska federacija (IAAF) proglasiti početkom prosinca.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas