Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Modrić

Kapetana treba podržati, a on mora živjeti sa svojim iskazom

Luka Modrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
29.08.2017.
u 09:11

Taj maleni plavokosi dječačić izrastao je u igrača bez kojeg ne može najveći nogometni klub na svijetu Real Madrid, a jednako tako ni hrvatska nogometna reprezentacija

Bio je ožujak 2001. godine, u prijateljskom dvoboju Hrvatske i Slovenije na igralištu Valbruna u Rovinju u 46. minuti utakmice u igru je ušao maleni, plavokosi 15-godišnji veznjak. Bio je to prvi nastup u kockastom dresu za Luku Modrića. Malo je tko tada mislio da će taj dečko postati vjerojatno i najbolji klasični veznjak današnjice te igrač s već tri osvojena naslova Lige prvaka.

Taj maleni plavokosi dječačić izrastao je u igrača bez kojeg ne može najveći nogometni klub na svijetu Real Madrid, a jednako tako ni hrvatska nogometna reprezentacija. Jer ono što je Cristiano Ronaldo za Portugal, Gareth Bale za Wales ili nekada Zlatan Ibrahimović za Švedsku, to je za Hrvatsku Luka Modrić. Sve igrače Ante Čačić može nadomjestiti, ali Modrića sigurno ne, bez njega smo barem 30 posto slabija momčad.

Čega li ga pokoji zvižduk?

Javnost se uoči objavljivanja Čačićeva popisa za kvalifikacijske utakmice s Kosovom (2. rujna) i Turskom (5. rujna) s pravom pribojavala hoće li možda Luka Modrić propustiti koju reprezentativnu akciju nakon što su mu neki navijači pisali pogrdne grafite po Zadru, Zagrebu i Mostaru poslije promjene iskaza na osječkom sudu u postupku procesa protiv Zdravka Mamića.

“Luka Mamić”, “Luka, sjećat ćeš se ovog dana”, “Luka, sjećaš li se Zrinje, j..o te Mamić” grafiti su koji su osvanuli na mjestu nekadašnjeg hotela Iž u Zadru i u Mostaru gdje je nekada igrao, a navijači su se i po društvenim mrežama mnogo sprdali na račun “zaboravnog” Luke Modrića.

I zato su se neki s pravom pribojavali da će Modrića uoči sljedeće reprezentativne utakmice zaboljeti aduktor, kao što je to uostalom bio i slučaj s Ivanom Rakitićem, koji je nakon incidenta na ljetovanju na Ugljanu 2016. godine odigrao samo dvije od sedam utakmica kockastih (ne računajući dvije ekshibicije u Kini i jednu u L.A.-u na koje je putovala B reprezentacija).

No Luka se pokazao kao pravi kapetan, lider, frajer, i ni trenutka nije razmišljao da preskoči utakmicu reprezentacije. Potvrdio je to jučer i izbornik Ante Čačić.

– Luka je naš kapetan, najbolji svjetski igrač vezne linije, dika i ponos našeg roda, koji na najbolji način prezentira domovinu, i to uvijek s velikim entuzijazmom. Nikada mu nije palo na pamet napustiti reprezentaciju, pogotovo što je kapetan, što mu je velika čast – kaže Čačić.

Da se kojim slučajem utakmica s Kosovom igra na Poljudu, Luka bi sigurno dobio dosta zvižduka zbog iskaza “ne sjećam se” na suđenju Zdravku Mamiću. Na njegovu sreću, maksimirska publika mnogo je tolerantnija. Iako, uputi li mu netko i zvižduk na Maksimiru, ne može mu se zamjeriti.

Jer činjenica je da je Luka Modrić bio bankomat Zdravka Mamića, podizao je novac i onda ga davao gazdi Dinama. A bilo je tu riječ o velikoj količini novca, o nekoliko desetaka milijuna kuna. I teško je baš do kraja prihvatiti priču da se Modrić ne sjeća dobro takvih “transakcija”. Mogao je birati reći cijelu istinu, no odabrao je lakši put i zaštitio Mamića...

Lukine iskrene suze

Naravno, za osudu su prežestoke reakcije navijača, mnogi su pretjerali u kritikama i pisanju pogrdnih grafita protiv Modrića.

Ako ništa drugo, naš najbolji nogometaš barem iskreno voli Hrvatsku i bori se za nju u svakoj utakmici. Za razliku od mnogih lažnih domoljuba koji su zamračili puno novca, a nitko ih nikada nije osudio ni pribijao na stup srama.

A Lukine iskrene suze nakon ispadanja protiv Portugala na Euru u Francuskoj pokazale su koliko mu je stalo do uspjeha Hrvatske, a takav stav imao je i u dosadašnjih 97 utakmica za A reprezentaciju.

Komentara 62

MA
Magnificus
09:53 29.08.2017.

ledinski kao fol podržava modrića, ali kroz članak podlo poziva na zviždanje modriću i opravdava napade na najboljeg HR nogometaša!

Avatar cluesblues
cluesblues
09:45 29.08.2017.

ovaj polupismeni lesinar ledinski, koji svoju bijednu karijeru gradi na ovakvim pamfletima, podmuklo pokusava manipulirati javnim mijenjem - toboze "brani" modrica, a zapravo je cijeli pamflet licemjerna pljuvacina po modricu - bijedni pokusaj jednog nevaznog piskarala da nahuska dio publikeke (necu ih nazvat navijacima) protiv modrica - kome trebaju ovakvi pamfleti prije vaznih utakmica? onima za koje ovaj jadnik radi, onima koji su crtali svastike, koji konstantno izazivaju nerede na tekmama repke, ukratko neprijateljima Hrvatske i reprezentacije - sad je samo vazno ovim jadnicima tipa ledinski da do utakmice jos par puta ispricaju svoju verziju koja pocinje sa "cinjenica je da...", da se na to uhvati kriticna masa kretena i da na utakmici napravi novi skandal...ovakve bi likove ko ledinski strukovna udruga novinara trebala izbaciti iz svojih redova jer zagadjuju profesiju svojim neprofesionalizmom i nepismenoscu, ako ih maticna redakcije vec placa za ovakve pamflete...

EL
EldersRealm
09:45 29.08.2017.

"i po društvenim mrežama mnogo sprdali na račun “zaboravnog” Luke Modrića." - mnogo bre drobis, kad vec inzistiras na srpskom u VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije