Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na utakmici s Istrom

Hajduku prijeti nova kazna zbog Torcide, jadranski derbi bez gledatelja?

Torcida
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
29.08.2017.
u 08:25

Na utakmici protiv Istre (2:0) dio pripadnika Torcide u jednom je trenutku (delegat je upisao od 85. minute) počeo pjevati gnjusnu pjesmu kojom se izravno poziva na - ubojstvo!?

I dok je Hajduk odahnuo jer Uefa nije bila promptna u kažnjavanju za navijački incident u Liverpoolu, te je uzvrat s Evertonom odigran pred punim Poljudom i u odličnoj atmosferi, bez izgreda, klubu prijeti nova žestoka kazna!

Naime, na utakmici protiv Istre (2:0) dio pripadnika Torcide u jednom je trenutku (delegat je upisao od 85. minute) počeo pjevati gnjusnu pjesmu kojom se izravno poziva na - ubojstvo!?, piše Goal.

Riječi je doista nepotrebno i odvratno ponavljati, takve se stvari nigdje u svijetu ne smiju niti se toleriraju. Meta je bio Zdravko Mamić. Da, isti čovjek koji je bio meta i metaka na očevu grobu...

Delegat susreta Zdenko Blažičević upisao je u zapisnik utakmice što se pjevalo i zbog tog prekršaja članka koji sankcionira "diskriminaciju i poziv na nasilje", Hajduk može biti kažnjen novčano, ali i zatvaranjem stadiona. A Hajduk je zbog takvih i sličnih huliganskih ispada odavno recidivist, i u Hrvatskoj i u inozemstvu (Uefi)...

Iduća je Hajdukova domaća utakmica ona protiv Rijeke 17. rujna. Tako da bi jadranski derbi mogao biti igran bez publike.

A još se čeka i kazna za Liverpool...

Komentara 33

Avatar petrolio
petrolio
08:42 29.08.2017.

nakon što podivljala rulja na poljudu pjesmom poziva na ubojstvo sportskog funkcionera protivničkog kluba, jedina moguća kazna je najmanje jedna utakmica bez gledatelja, ali to je realno premalo, treba ih kazniti sa bar 3 utakmice jer jedino kaznama se može primitivne divljake dovesti pameti, kao što je to napravila i engleska!

SE
senior
08:46 29.08.2017.

Među tim pjevačima je možda i onaj koji je pucao na Mamića. Jer oboljeli od splitskog ludila su u stanju sve . Ništa bolji niu ni dio BBB.

Avatar nekakav
nekakav
09:03 29.08.2017.

kakvu uopće ima budućnost klub kao što je hajduk? vodi ga ulica, dugove ne servisiraju, već pokušavaju pritiskom na lokalnu, gradsku, politiku, dobiti novce, tommy je shvatio kud to vodi, pa im je 'prodao' udjel, jer se približio postotku dionica koji bi ga natjerao da da ponudu za preuzimanje, i tako dalje. ovo što torcida radi je uobičajeno ponašanje. i nije nikakav dišpet, već običan huliganizam, kojemu su po europi svi stali na kraj, samo nismo mi i rusi/ukrajinci. što je njima mamić kriv, dal im je uzeo kruh, sunce, bilo što? nije. mamićem se nek bavi policija i sudovi, ako imaju za što. kao što se trebaju i trebali su se baviti hajdukom, dok je poslovao preko 200 računa, i davno trebao biti likvidiran. al nije, radi politike. i kriminala, plaćanja sudaca i sličnih časnih raboti, toliko bliskih hajdučiji, a ne nekakvom uljuđenom poslovanju. što se sad svi iščuđavate nad mogućim kaznama, i molite za neku malu, kad set zaslužili doživotni izgon iz nogometa?! vama je normalno da se stranog navijača koji šeta vašim gradom sa svojim šalom oko vrata, razbije, jer 'provocira' vas i to doma?! odite u irsku (ne prati prozore i aute, nego u posjet nekoj utakmici) pa da vidite kako se navijači ophode jedni prema drugima. i ne, ne dogovaraju tučnjave na parkiralištima, jer su 'opaki'. englezi su riješili huligane, francuzi isto, španjolci, nijemci, svi. ali mi, 'temperamentni', nismo. nama je to doza, naš mentalitet, naše ponašanje, koje odobravamo. sva sreća pa tog više ne bude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije