Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE KUPA

Jurčević osjeća dodatni pritisak: Nadam se da će doći 10.000 gledatelja

Inter - Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
04.04.2018.
u 08:53

U polufinalu hrvatskog kupa u Maksimiru (17.30 sati) Dinamo igra protiv Rijeke

Dosad je sve zapravo ovo bilo zagrijavanje za Nikolu Jurčevića, pobjeda nad Rudešom i remi s Interom tek su bili uvod za ovo što ga čeka danas, polufinale kupa s Rijekom (17.30). Prvi pravi veliki ispit, prva prava velika utakmica u kojoj će, htio on to ili ne, osjećati pritisak. To prije jer je Dinamo od Rijeke prošle sezone izgubio prvenstvo, onda je poražen i u finalu kupa, a sad se od novog trenera Dinama očekuje da te trofeje vrati u plavi maksimirski salon.

– Čeka nas velika utakmica, za nas u ovom trenutku i najveća jer nosi šansu za finale, a to nam je velika želja. Optimist sam, znam da smo napravili mali kiks u Zaprešiću, ali bilo je dosta subjektivnih i objektivnih okolnosti koje su na to utjecale. To smo ‘pospremili’, iako ostaje žal za ta dva boda, no sad nas čeka veliki derbi s kvalitetnom momčadi koja zadnjih godina ima europski pedigre, ovakvih je utakmica puno odigrala, imaju duplu krunu, dobili su nas u zadnjoj utakmici – kazao je Nikola Jurčević koji je proučio Kekove trupe, zna da su opasni iz kontranapada pa planira nametnuti svoju igru.

– Imali smo nekoliko igrača koji su nam falili, no Soudani i Sosa su prije toga, u klubu ili s reprezentacijom, imali kontinuitet tako da taj izostanak neće nedostajati u smislu svježine, Doumbia se vraća nakon kartona, o Benkoviću ću odlučiti pred utakmicu, isto tako i o vrataru. Vjerujem da će Rijeka biti dobar mamac za, nadam se, 10-ak tisuća ljudi – veli trener Dinama koji tvrdi da nije nervozan pred svoju prvu veliku utakmicu.

– Nisam, iako postoji nekakvo uzbuđenje jer je utakmica strašno važna i meni i igračima i klubu, ipak je to polufinale s našim velikim rivalom, približavanje trofeju i svima nam ta utakmica puno znači. Remi u Zaprešiću je neuspjeh. Jasno da nakon toga postoji i dodatni pritisak uoči ove utakmice, ali to je sastavni dio nogometa, dakle uobičajena situacija za nas, igrače i trenera Dinama. Biti nervozan – nema koristi, treba spremiti momčad da bude što bolja.

Napomenimo da se u slučaju remija nakon 90 minuta igraju produžeci, dvaput po 15 minuta, a ne bude li pobjednika ni tada, odlučivat će udarci s 11 metara.

Komentara 3

IV
ivan968
12:46 04.04.2018.

doci ce vam 10000 kad budete ugostili Hajduka

BM
branko.mihalic1
13:31 04.04.2018.

Eto već krenuli pa ko bi te preplaceni tzv.nogometse gledao uzas

PR
propalismoFranjoskroz
09:27 04.04.2018.

10000???pa ako podijelite 20000 besplatnih ulaznica možda dođe 5000.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije