Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI SEZONU

Jokić bi mogao zadati novi udarac Srbiji. Nakon poraza osvrnuo se na reprezentaciju

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Denver Nuggets
Foto: Ron Chenoy/REUTERS
1/7
20.05.2024.
u 09:19

"Pogađali su, imali su puno ofenzivnih skokova, a mi smo promašili puno otvorenih šuteva. No, događa se da ponekad promašiš, a mi smo danas promašili puno", objasnio je Nikola Jokić poraz Nuggetsa u finalu Zapadne konferencije

Prošlogodišnji NBA prvaci Denver Nuggetsi poraženi su u sedmoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije protiv Minnesota Timberwolvesa (98:90). Premda su sve do početka posljednje četvrtine imali veliku prednost, koja je na poluvremenu iznosila 15, a na kraju treće četvrtine 20 poena, Minnesota se u završnici vratila i izvela povijesni preokret. 

Čak niti 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija trostrukog MVP-a Nikole Jokića nije uspjelo spasiti momčadi iz Denvera od poraza. Osim Jamala Murraya s 35 poena, nitko od Nuggetsa nije uspio ubaciti više od sedam poena, odnosno zajedno su ih prikupili tek 21. Nakon utakmice, Jokić je komentirao što se događalo u drugome poluvremenu.

VIDEO Bivši NBA igrač Gordan Giriček o teškom periodu u svojoj karijeri: 'Sjeo sam na kauč i plakao'

"Pogađali su, imali su puno ofenzivnih skokova, a mi smo promašili puno otvorenih šuteva. No, događa se da ponekad promašiš, a mi smo danas promašili puno. Nije samo do nas, i oni su odigrali dobru obranu, zato i imaju najbolju obranu u NBA. Teško je obraniti naslov jer su druge ekipe gladnije, bolje nego prošle sezone i svatko nas vjerojatno želi pobijediti", rekao je srpski košarkaš.

"Imali smo sedam utakmica i ako su nas dobili, onda su bolji i trebamo im čestitati. Imali smo svoje prilike, ali jednostavno su bolji. Pokušat ćemo biti bolji, na individualnim razinama i kao momčad, i u trenerskom smislu. Puno je talenata u ligi i jednostavno morate biti savršeni da biste osvojili naslov. Naravno da ne želiš izgubiti pred svojim navijačima. Borili smo se, davali najbolje od sebe i nadam se da će oni to cijeniti. Ili neće, vidjet ćemo u sljedećoj sezoni", dodao je Jokić.

 

Upitan je i o mogućnosti povratka u košarkašku reprezentaciju Srbije koja će ovoga ljeta nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Turnir počinje 28. srpnja, a prva utakmica Srbije je protiv SAD-a. "Ne znam prijatelju, vidjet ćemo. Moram razmisliti o tome", rekao je košarkaš koji je prošle godine propustio nastupiti u Svjetskom košarkaškom prvenstvu.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Denver Nuggets
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije