Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amaterska liga

Fortunal prvak Koala lige, bivši NBA-evac Mario Kasun dominirao među amaterima

Foto: Dražen Brajdić
1/5
19.05.2024.
u 22:48

Negdašnji NBA-evac Mario Kasun najbolji je igrač lige (MVP) a Hrvoje Puljko najbolji tricaš. Za pobijeđeni Bigraf igrao je nedašnji reprezentativac Davor Marcelić koji se nije istaknuo šuterski na parketu ali jest kao DJ na "after partyju"

S obzirom na to da je sezona za premijerligaše iz glavnog grada završena, i da se drugu godinu zaredom utakmice finala doigravanja neće igrati u Zagrebu, te subote nedostajala nam je utakmica za pogledati.

No, jedna zanimljiva ipak se tog dana igrala. Nije Favbet Premijer liga ali je bila zanimljivija (dakako, ne kažemo i kvalitetnija) od nekih premijerligaških. Naime, u paviljonu 25 Zagrebačkog Velesajma igrala se finalna utakmica rekreativne lige Koala. Igrali su Fortunal i Bigraf a predvođeni Marijem Kasunom (22 koša, 12 skokova) i Matejem Levanićem (20 koševa, 11 skokova), protiv četverostrukih pobjednika, svoj prvi naslov slavili su fortunalovci (87:73).

Da, dobro ste pročitali za Fortunal je igrao Mario Kasun, bivši NBA-evac i hrvatski reprezentativac te negdašnji član Barcelone i Efes Pilsena. A 44-godišnji Kas je iskoristio svoje gabarite (216 cm) i zavrijedio naslov najkorisnijeg igrača ove amaterske lige u kojoj mogu igrati svi stariji igrači od 18 godina koji tog časa nisu registrirani za premijerligaša ili prvoligaša.

- Mario Kasun je vrlo vjerojatno najdominatniji igrač koji je ikada nastupio u Koali - kazao je najbolji igrač Bigrafa 41-godišnji Hrvoje Puljko (31 koš), koji se još uvijek ističe svojim šuterskim kapacitetom.

A s njim je igrao i negdašnji cibos i reprezentativac Davor Marcelić koji ovog ponedjeljka slavi 55 godina. Puljko je proglašen najboljim tricašem ove rekreativne lige a stari dobri Marcela izgleda kao da još uvijek može zakucati. Istina, u ovoj utakmici ga nije služio šut no ovaj rođeni Zadranin je pobjednik već i po tome što još uvijek održava igračku liniju. A kad ga već nije išlo na parketu iskazao se kao DJ na "after partyju".

Nakon odigranog finala dodijeljena je i nagrada za najboljeg strijelca u povijesti a to je Dubravko Pavičić, jedini igrač koji je odigrao svih 15 dosadašnjih sezona.

Ovogodišnju nagradu za fair-play dobila je momčad ID Congress Brick City koja nije uspjela izboriti niti jednu pobjedu.

Nakon svega, najbolji su nagrađeni gajbama Kozel piva a svi su potom, kako je objavio voditelj lige Goran Rogić, bili pozvani na gozbu i druženje. A znate i sami da je sportskim veteranima "treće poluvrijeme" uvijek najdraži dio utakmice.

Inače, utakmice ove lige igrala su mnoga poznata igračka imena kao što su Vladan Alanović, Josip Sesar, Boris Gnjidić, Darko Krunić, Gordan Zadravec, Marko Šamanić, Zoran Čutura, Đuro Simon....

Dosadašnji pobjednici bili su: 2009. Zri 82, 2010. Certus Alert, 2011. MORH, 2012. HAGKK ZRI 82, 2013. MORH, 2014. Noss Tkalča, 2015. Noss Tkalča 2016. Hok DA, 2017. Bigraf, 2018. Bigraf, 2019. Enikon, 2020. Bigraf, 2021. nije igrano zbog COVID-a, 2022. Enikon, 2023. Bigraf, 2024. Fortunal.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije