Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK ZA NUGGETSE

VIDEO Epski kiks NBA prvaka. Jokićev Denver prosuo veliku prednost i ispao iz doigravanja

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Denver Nuggets
Ron Chenoy/REUTERS
20.05.2024.
u 07:14

Kod Denvera je sjajan bio trostruki MVP lige Nikola Jokić s 34 poena kojima je dodao 19 skokova i sedam asistencija, ali to nije bilo dosta.

Branitelji NBA naslova, košarkaški Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa i tako ispali iz doigravanja. Wolvesi su slavili 98:90 što znači i da su se Nikola Jokić i prošlosezonski prvaci oprostili od lova na novi NBA prsten.

GALERIJA Minnesota izbacila Denver iz doigravanja

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Denver Nuggets
1/4

Minnesota je na poluvremenu bila u zaostatku od 15 poena, u trećoj četvrtini u zaostatku od 20 koševa, a početkom četvrte preuzela vodstvo koje do kraja susreta nije ispuštala. Do noćas niti jedna momčad u povijesti NBA lige u sedmoj utakmici serije nije nadoknadila -15 s poluvremena.

Najbolji igrač gostiju Anthony Edwards bio je neprimjetan prvo poluvrijeme. Ubacio je tek četiri koša i podijelio tri asistencije i bio bez uhvaćene lopte u tom periodu. Do kraja susreta ostvario je učinak od 16 poena, osam skokova i sedam asistencija i tako odveo Minnesotu u prvo konferencijsko finale u zadnjih 20 godina.

VEZANI ČLANCI:

Kod Denvera je sjajan bio trostruki MVP lige Nikola Jokić s 34 poena kojima je dodao 19 skokova i sedam asistencija, ali to nije bilo dosta. Jamal Murray ubacio je 35 koševa. Niti jedan drugi igrač Denvera nije dodao više od sedam poena. U finalu zapada tako će igrati Dallas i Minnesota, dok će u finalu istoka igrati Indiana i Boston.

Ključne riječi

Komentara 1

XY
XYZ52
19:19 20.05.2024.

Poraz Denvera u sedmoj utakmici. Pratim NBA vise od trideset godina, pa o košarci dosta toga znam. Po meni., glavni krvici za poraz Denvera su trener Malone i igrač Murray. Kod vodstva Denvera 58:38, trebao je Jokić otici na klupupu da se odmori, čak i pod cijenu da se vodstvo potpuno istopi. Odmoreni Jokić, a s njime i cijeli tim, bi sigurno odigrao puno bolje I agresivnije u zadnjoj četvrtini. Koristiti Jokića cijelu utakmiu bez pauze je bila velika greška trenera. Nadalje, Murray voli često puno petljati s loptom, više nego što treba, i juĉer ih je nekoliko izgubio u zadnjoj četvrtini, što je rezultiralo lakim poenima za Twolvse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije