Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE BOJE SE POLJUDA

Ivković: Srušit ćemo Jovanovićevu prognozu i osvojiti Kup

Tomislav Ivković (1)
Marko Prpić/Pixsell
07.05.2013.
u 12:42

– Na Poljudu se ne može dogoditi ništa što oni već nisu osjetili. Pa ako s razglasa i tribina počne pjesma "Dalmatinac sam", to će dati više snage našim nego njihovim igračima – kazao je Tomislav Ivković.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković uoči prvog finala Kupa Lokosa je najavio da će njegova momčad srušiti prognozu ministra Jovanovića, koji je rekao kako će Dinamo biti prvak, Lokomotiva druga, a Hajduk da će osvojiti Kup.

– Nisam političar i ne moram biti politički korektan pa ću reći da prihvaćam ulogu favorita jer smo bolji od Hajduka i u dvije utakmice imamo laganu prednost – kazao je Ivković.

Naveo je da cijeni Hajdukove igrače Vukovića, Andrijaševića, Caktaša, Maloču, Sušića i Kouassija, a upravo je posljednjega posebno apostrofirao.

– Unio je dosta živosti u igru Hajduka, dosta teatra. Pokazao je da kvalitetno pada pa bih volio da sudac bude koncentriran i pažljiv te da dobro prostudira svakoga igrača kao što sam i ja to učinio – naglasio je Ivković.

Što je vidio novo u igri Hajduka?

– Promijenili su način igre sa 4-2-3-1 na 3-4-1-2, ali vjerujem da će se ipak vratiti sustavu koji su igrali pod Krstičevićem. Očekujem Jozinovića od prve minute, to je igrač koji vuče momčad, daje poticaj, ima kontakt s publikom, svađa se sa sucem... a ja baš volim takve igrače.

Što je Tudor mogao donijeti Hajduku u kratko vrijeme?

– Tudora su trenirali veliki treneri poput Capella i Ancelottija. Sigurno je od njih nešto naučio. Ako su ga ljudi iz Nadzornog odbora izabrali, to znači da znaju zašto su ga doveli, on ih je nečim uvjerio da može biti trener Hajduka. Jednom smo razgovarali, davno mi je rekao da je njegova ambicija postati trener prve momčadi Hajduka. Vrlo je mlad, ambiciozan i ima kvalitete da jednog dana bude veliki trener.

Mate Maleš kao bivši hajdukovac veseli se dolasku na Poljud.

– Atmosfera među igračima je odlična. Svi jedva čekamo utakmicu, to će biti prava nogometna poslastica. Nema većega gušta nego pobijediti Hajduk na Poljudu – kazao je Maleš.

Hoće li vrući poljudski ambijent možda sputati igrače Lokomotive?

– Od moja 22 igrača čak 14 ih je osvajalo trofeje u mlađim kategorijama i seniorima. Na Poljudu se ne može dogoditi ništa što oni već nisu osjetili. Pa ako s razglasa i tribina počne pjesma "Dalmatinac sam", to će dati više snage našim nego njihovim igračima – kazao je Tomislav Ivković.

>> Tudor: Lokosi su zanimljiva ekipica, ali moji igrači su bolji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije