Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvaranje sezone

Ivica: Daleko sam od prave forme

'Croatia\'s Ivica Kostelic clears a gate during the first run of the men\'s giant slalom World Cup race on the Rettenbach glacier in the Tyrolean ski resort of Soelden October 25, 2009. REUTERS/Domini
'DOMINIC EBENBICHLER'
25.10.2009.
u 19:28

Udario sam rukom nezgodno u kolac pa imam masnicu, no barem leđa nisam ni osjetio, rekao je hrvatski skijaš.

Ivica Kostelić iz Söldena je otišao sa smiješkom.

– Pa kako ne bih. Pripreme nisam podredio prvom veleslalomu sezone, a osvojio sam 12. mjesto. Kad uzmemo u obzir da prošle godine nisam osvojio ni bod, ova 22 boda odlično zvuče – rekao je Kostelić.

Prošle sezone Ivica zbog gubitka štapa na stazi nije izborio drugu vožnju, a i jučer je bila "panika", iako tek nakon utrke.

Mekana staza
– Da, izgleda da sam negdje nezgodno udario u kolac, na ruci imam veliku masnicu, no nije ništa strašno.

Ivica je 12. mjestom izjednačio svoj najbolji rezultat postignut u Söldenu još davne 2003. godine.

– Daleko sam još od prave natjecateljske forme, to sam najviše osjetio na tehnički zahtjevnijim dijelovima staze. Trebat će mi još malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto.

Nakon prve vožnje Ivica je bio 13.

– Staza je bitno omekšala u odnosu na subotnju žensku utrku. Startao sam 14., a staza je već bila puna rupa. U drugoj vožnji uvjeti su se malo popravili, skije su bolje klizale, nije bilo grudica. Moglo se bolje skijati.

Ali Kostelić neće sve probleme prebaciti na stazu, već će i sebi pronaći zamjerku.

– Pogriješio sam u obje vožnji na strmini, malu sam brzinu prenio na "ravnicu".

No baš je vožnjom na ravnijem dijelu staze najzadovoljniji.

– Na treninzima sam "ravnicu" slabo vozio, bilo me iskreno strah kako će to izgledati u Söldenu. Ali na stazi sam napravio odličan posao.

Važan odgovor koji je Ivica tražio u Söldenu bio je hoće li se pojaviti teškoće s leđima.

– Na svu sreću, leđa nisam ni osjetio. Nadam se da će tako biti i u nastavku sezone.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju. Dalibor je sa startnim brojem 64. vozio u teškim uvjetima i u jednom je zavoju izgubio kontrolu.

Nezgodan pad
– Upao sam u dubok snijeg i jedna me grba katapultirala u zrak. Gotovo sam napravio salto, no sve je nasreću ipak dobro završilo. Žao mi je jer sam od Söldena očekivao puno više, na treninzima sam bio uistinu dobar – istaknuo je Šamšal.

Didier Cuche slavio je na otvaranju sezone muškog Svjetskog kupa. Švicarcu je to 10. pobjeda u karijeri. Amerikanac Ted Ligety bio je drugi, a Švicarac Carlo Janka treći. Prošlogodišnji ukupni pobjednik Norvežanin Svindal nije završio drugu vožnju, dok je doprvak Benni Raich osvojio peto mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije