Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAEKWONDO

Ivan Mikulić prvi hrvatski sportaš koji je potvrdio nastup na POI 2020.

Ivan Mikulić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.10.2019.
u 23:15

Mikulića iduće godine očekuje niz kontinentalnih prvenstava i President kup s ciljem osvajanja još bodova koji će mu osigurati što bolji plasman na svjetskoj rang listi i tako mu omogućiti lakši ždrijeb na paraolimpijskim igrama

Hrvatski taekwondaš Ivan Mikulić (25) prvi je hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio svoj nastup na ljetnim paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine nakon što je na 7. europskom parataekwondo prvenstvu u Bariju osvojio brončanu medalju.

Uspjeh 25-godišnjeg Splićanina tim je veći jer je postao i prvi Hrvat koji će nastupiti na paraolimpijskim igrama u parataekwondu.

"Izuzetan je osjećaj da sam baš ja prvi hrvatski sportaš s invaliditetom koji je potvrdio putovnicu za Tokio," poručio je Mikulić iz Barija.

Mikulić je na putu do medalje u četvrtfinalu pobijedio Marokanca Rachida Ismailija Alaouija s 20-14, a potom je u polufinalu nakon iscrpljujuće borbe tijekom koje je slomio prst, izgubio od Rusa Bilala Lahiajeva s 15-21.

"Što se tiče samog prvenstva, došli smo samo s jednim ciljem da ostvarimo što bolji plasman i da potvrdimo plasman u Tokio. Nažalost, u polufinalu se dogodila ozljeda prstenjaka desne ruke koja me je spriječila da osvojim još sjajniju medalju, ali najvažnije je da sam prvi hrvatski putnik za Tokio," poručio je Mikulić, koji je član splitskog Galeba, a nastupa u kategoriji K44 M+75kg. 

Mikulića iduće godine očekuje niz kontinentalnih prvenstava i President kup s ciljem osvajanja još bodova koji će mu osigurati što bolji plasman na svjetskoj rang listi i tako mu omogućiti lakši ždrijeb na paraolimpijskim igrama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije